Hayırsever iş insanı Hacı Hidayet Türkseven’in büyük katkılarıyla 2016’nın eylül ayında görkemli bir törenle temeli atılan Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu, 2 yılda özel eğitime gereksinim duyan öğrencilere kapılarını açtı.

Beyaz Ay Derneği Düzce Şubesi Başkanı Nurullah Çelebi’nin girişimleri, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı'nın desteği ve hayırsever iş insanı Hacı Hidayet Türkseven’in bağışlarıyla Düzce'ye kazandırılan ve hayırsever iş insanın adını taşıyan Özel Eğitim ve İş Uygulama Okulu'nun öğretmenleri dün akşam düzenlenen yemekte buluştu.

TÜRSAN'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Yemeği
Türseven Ailesi'nin büyükleri Hacı Hidayet Türkseven ve eşi Hanife Türkseven tarafından Anadolu Otoyolu Kaynaşlı mevkiinde bulunan aile işletmesi TÜRSAN Tesisleri'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü Yemeği organize edildi.

Tümüyle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı hizmet veren ve Türkiye’nin sayılı özel eğitim merkezleri arasında bulunan Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okunu'nun idareci ve öğretmenlerinin yanı sıra yemekte, ev sahibi Hacı Hidayet Türkseven ve eşi Hanife Türkseven ile Ömer Faruk Türkseven, Düzce’de engelli bireyler için önemli projelere imza atan ve okulun Düzce'ye kazandırılmasında önemli rol oynayan Beyazay Derneği Düzce Şubesi Başkanı Nurullah Çelebi de hazır bulundu.



"Öğretmenlerimiz dişini tırnağına takıp özel çocuklar için çalışıyorlar"

Sohbet eşliğinde geçen keyifli yemekte, Türkseven Ailesi misafirleriyle yakından ilgilendi. Öncü mikrofonuna değerlendirmelerde bulunan Düzce'de eğitime önemli destekler sağlayan Hacı Hidayet Türkseven, şöyle konuştu:

"Okulda görev yapan tüm personelden Allah razı olsun. Bu öğretmenlerimiz dişini tırnağına takıp özel çocuklar için çok fazla zaman harcayarak çalışıyorlar. Hepsinin gözlerinden öperim. Yapılabilecek bir şey varsa gücümüzün yettiği kadar yine onların yanındayım. Sayın valimiz, milli eğitim müdürümüz, belediye başkanımız ve emeği geçen bir çok değerli arkadaştan da Allah razı olsun. Onların da yardımlarıyla gayretleriyle bu okulu yaptık."

"Kutsal bir görev yapıyorlar, Allah onlardan razı olsun"
Hacı Hanife Türkseven de duygularını şöyle ifade etti: "Allah razı olsun öğretmenlerimizden bizi kırmadılar davetimize icabet ettiler. Kutsal bir görev yapıyorlar, Allah onlardan razı olsun."


"Düzce’miz için halkımız için üstüme düşeni fazlasıyla yaparız"
Türkseven Şirketler Grubu Onursal Başkanı Ömer Faruk Türkseven, "Babamıza yetişebilmek için elimizden geleni yapıyoruz." diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Onun sayesinde hayır hasenat işlerini öğrendik. Ben ve kardeşlerim olarak babamızın izinden elimizden geldiği kadar gitmeye çalışıyoruz. Babama dedim ki "Elimizden gelse her mahalleye yapalım baba bu okullardan." Biz Düzce’miz için çalışıyoruz. Düzceli olmaktan gurur duyuyoruz. Düzce’miz için halkımız için üstüme düşeni fazlasıyla yaparız. Düzce’mize bölgemizde olmayan bir okul kazandırdık. Hacı babam tereddüt etmeden elimizden gelen desteği yaptık. Okuldaki öğretmenleri hacı babam davet etti öğretmenler gününü kutlamak için . hepsi özel öğretmenler çalışmalarından ve gayretlerinden dolayı biz onlara çok teşekkür ediyoruz.

"'Git oğlum; ne yapılması lazım, dersini çalış gel' dedi"
Beyaz Ay Derneği Düzce Şubesi Başkanı Nurullah Çelebi, "Hidayet amca bir iyilik başlattı." diyerek sözlerine şöyle devam etti: "Kartopu gibi de büyümeye devam ediyoruz. Hidayet amca çok güzel bir iyilik başlattı. Haberlerde Düzce'de özel gereksinimli bir okula ihtiyaç olduğunu fark eden Hidayet amca, bana dedi ki "Git oğlum; ne yapılması lazım, dersini çalış gel" dedi. Hacı anne ve hacı baba iyilik yarışına girdiler. Allah'ım onlara daha güzel iyilikler yapmayı nasip etsin. Hacı annenin de ellerinden öpüyorum. Rabbim onunda uzun ömürler nasip etsin. Hac amca okula gidip bakıyor zaman zaman bir eksik bir ihtiyaç var mı diye. Türkseven ailesine çok teşekkür ediyorum. Hidayet amca öbür tarafta bu yemekler gibi yemekler mevcut mu diye sordum. Hidayet amcam bana dedi ki bu tarafta hazırlarsan öbür tarafta yersin dedi. Yani bu dünyada iyilik yapacağız öbür tarafta meyvelerini toplayacağız. Öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun."

"Hacı Hidayet Türkseven amcamıza çok teşekkür ediyorum"
Böyle güzel bir akşam düzenlediği için Hacı Hidayet Türkseven'e teşekkür eden Okul Müdürü Talha Aydoğan, şunları kaydetti: "Hacı Hidayet Türkseven amcamıza çok teşekkür ediyorum. Okul yaptırmakla kalmadı, bize hala desteği devam ediyor. Okul çok güzel bir hala geldi. Okulumuzda 80 tane otizmli öğrencimize ders vermekteyiz. Toplamda 100'e yakın personelimiz mevcut. Bayağı kalabalık bir okul güzel. Bir aile olduk. Hacı Hidayet amca sayesinde ona çok teşekkür ediyorum.


 

"Onların bir şeyler öğrenmesi bizi çok mutlu ediyor"
Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdür Yardımcısı Hülya Alemdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Hacı amcamıza ve Hanife teyzemize çok teşekkür ediyorum. Bizim öğretmenler günümüzü kutladılar. Bizleri davet edip bu atmosfer yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum. Özel çocuklarımıza eğitim çok daha zor ama öğretmenlerimiz ve bizler daha çok özveri gösterip onların bir şeyler öğrenmesi bizi çok mutlu ediyor."


 

"İlk cümlelerini bizimle kuruyor olmaları çok güzel bir hissiyat"
Öğretmen Neslihan Kolçak, dışarıdan bakıldığında işlerinin çok zor görüldüğünü belirterek, şöyle devam etti: "Öğrencilerimizle göz teması eğitimleri yapıyoruz. İlk cümlelerini, ilk kelimelerini bizimle kuruyor öğrenciler, çok güzel bir hissiyat. İş arkadaşlarımız olarak bizi bu güzel yemek davetleri için Hidayet amcaya ve Hanife teyzeye çok teşekkür ediyorum."


 

"Hidayet amcamıza çok teşekkür ediyoruz"
8 yıldır özel eğitim öğretmenliği yapan Taner Kocan, "Bizim düşüncelerimiz onların özelliği. Biz onlara bir şeyler öğrettiğimiz için çok memnunuz. Hidayet amcamıza çok teşekkür ediyoruz. Bizi bu güzel yemek organizasyonuna davet ettiği için çok teşekkür ediyorum. Kim sebep olduysa, kim yardımcı olduysa hepsinden Allah razı olsun çok teşekkür ediyorum." dedi.

Öte yandan 3-15 yaş grubundaki otistik çocukların eğitim-öğretim görmelerini sağlamak üzere merkeze bağlı Koçyazı Mahallesi Metek TOKİ girişinde faaliyet gösteren Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okunu'nun resmi açılışı 2019/2020 eğitim-öğretim döneminde yapıldı.