Her hafta Cuma günü Öncü Tv ekranlarında yayımlanan Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Kitabın Ortasından” programı dün akşamki bölümüyle yine izleyicileri ekran başına kilitledi. Programa AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır katılırken, binlerce kişi programı hem Öncü TV ekranlarından, hem sosyal medya üzerinden, hem de Yotube kanalından canlı izleme fırsatı buldular.

“1 ve 2’inci OSB’nin Kurulması İçin Büyük Emek Harcadım”

Programda usta gazeteci Sadullah Ünsal’ın sorularını yanıtlayan Milletvekili Çakır, özellikle OSB’lerde yaşanan problemleri gündeme taşıdı. Düzce 1’inci ve 2’inci OSB’nin kurulmasında büyük emek harcadığını söyleyen Çakır, “22. Dönem Milletvekilliği dönemimde, 2. OSB’nin kurulması ile ilgili evrakları alarak, 9 ay boyunca bölgenin 1. Sınıf Tarım Arazisinden çıkartılması için yoğun bir mücadele verdi. Burası 1. Sınıf tarım toprağı değil diye, göbeğim çatladı. O dönemde biliyorsunuz, Düzce depremden yeni çıkmış, yatırıma ve sanayiye ihtiyacı var. Tarım Bakanlığında 9 ay boyunca elimde evrakla dolaştım. Dedim ki, oradaki arkadaşlara, burası 1. Sınıf Tarım Toprağı özelliğini kaybetmiş. Aldım Tarım Bakanlığından yetkilileri, gittik 2. Organize Sanayi Bölgesine. Otlar diz boyu büyümüş ve hayvanlar içeride otluyor. Tarım Bakanlığı yetkilisi o tabloyu görünce, ‘Sayın Vekilim, buranın neresi Sanayi Arazisi. Ot diz boyu, hayvanlar içeride otluyor. Burası Tarım Arazisi.’ Ben de yapmayın, etmeyin diye serzenişte bulundum. Ben; 1 ve 2’inci OSB için neler yaptığımı söylesem bir çok kişi bana kızacak, bir çok kişi de ‘İyi ki yapmışsın’ diyecek. Biz 1 ve 2. Organize Sanayi Bölgelerini, o günkü şartlarla böyle kurduk. 1. OSB bizim gözbebeğimiz. 2. OSB’de beni çok rahatsız eden uygulamalar var mesela. Onlara daha sonra değineceğim” diye konuştu.

“Gümüşova OSB’nin Kurulmasında Faruk Özlü’nün Çok Büyük Emekleri Oldu”

Gümüşova OSB’nin Jeolojik verilere göre Düzce’nin en sağlam bölgesine kurulduğuna dikkat çeken Çakır,  “Gümüşova OSB kuruldu.  Normal Sanayi Kuruluşları geldi, verdik. Jeolojik yer etüdü bakımından yani dayanıklılık bakımından Düzce’nin en iyi bölgesi. Ben bizzat ilgilendim ve fabrikaları oraya getirdik. Bu konuda Belediye Başkanımız ve dönemin Sanayi Bakanı Faruk Özlü’nün de çok büyük yardımları oldu ve OSB’yi oluşturduk. Şu anda Gümüşova OSB’de çok büyük sanayi kuruluşları var” şeklinde konuştu.

“1 ve 2. OSB’nin Genişletilmesine kesinlikle karşıyım”

Düzce’deki 1’inci ve 2’inci OSB’nin genişletilmeye çalışıldığını ve buna kendisinin kesinlikle karşı olduğunu kaydeden Çakır, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Ben kesinlikle 1’inci ve 2’inci Organize Sanayi Bölgesinin genişletilmesine evet demedim. Şu anda da demiyorum. Ne demek?  OSB’lerin genişletilmesine bir Milletvekili hayır desin. Bu konuda realist olmak lazım. Birde beyin ve kalpten konuşmak ve doğru konuşmak lazım. 1’inci ve 2’inci OSB’nin ortasında bir yerleşim alanı var. Bunun etrafında kamulaştırma var. Çilimli OSB boş duruyor. Otobandan çık, Çilimli OSB’ye gir. Konum olarak da çok güzel bir yerde. Bunun dışında Akçakoca ilçesine metal ile ilgili bir OSB yaptık. Yani Düzce’de boş olan birçok OSB var. Şimdi kalkmış diyorsunuz ki; 1’inci ve 2’inci OSB’yi genişleteceğim.’ Ben Fahri Çakır olarak, Düzce’nin mevcut OSB’lerinin doldurulmasını, dolu olan OSB’lerin en üst seviyede dolu dolu çalışmasını ve OSB’lerin dışında tespit edilen Sanayi İşletmelerinin çalışması benim önceliğim olmalı. Bunlar olmadığı sürece ben 1’inci ve 2’inci OSB’lerin genişletilmesine Allah için, İnsanlık için ve Düzce için karşıyım. Düzce2de dolmamış birçok OSB var. O OSB’ler boş dururken, 1’inci ve 2’inci OSB’yi genişletmek istiyorsun. Sen neyin peşindesin? Kim bu işi yapıyorsa yapsın, bu iş yanlış.”

“Gümüşova OSB’de Yönetim Hatası Var”

“Yönetime Gümüşova Belediyesi Dahil Edilmedi”

“Gümüşova OSB’de yönetim hatası var” diyen Çakır, son olarak şunları kaydetti:

“Gümüşova OSB’de bizim daha yapacak çok işimiz var. Bunu açıkça söylüyorum. Bana göre orada yapılan taktiksel yanlış hatalar var. Yanlış bir yönetim şekli var. Gümüşova Belediyesi OSB Yönetiminde yok. Ama Gümüşova Belediyesi Gümüşova OSB’ye ortak. OSB, Gümüşova Belediyesinin mücavir alanı içinde yer alıyor. Gümüşova OSB’nin çöpünü kim alıyor biliyor musun? Gümüşova OSB’nin çöpünü Düzce İl Özel İdaresi alıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Yani Gümüşova Belediyesini by-pas edeceksin. Olmaz böyle bir şey olamaz. Gümüşova Belediyesinin dahilinde, ama İl Özel İdaresi çöp alıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Gümüşova OSB’nin bir müdürü varmış, ben kendisini tanımıyorum. Bir tek milletvekili seçildikten birkaç gün sonra tanıştık kendisi ile. Gümüşova OSB şu anda Düzce’den yönetiliyor. Bunu ben daha yeni öğrendim. Mesela bir yatırımcı gelecek, Gümüşova OSB’ye yatırım yapmak için, Çalacak Belediye Başkanı Muharrem Tozan’ın kapısını. Belediye Başkanının haberi yok. Çünkü dahil edilmemiş işe. Ne diyecek yatırımcıya.”

Haber: Savaş ARI