Düzce’yi geçtiğimiz hafta etkisi altına alan kar yağışı, günlük hayatı olumsuz yönde etkilemişti. Yüksek kesimlerde yer yer 3 metrenin üzerine çıkan kar kalınlığı nedeniyle, Düzce İl Özel İdaresi il genelinde adeta seferberlik ilan etmişti.

Kapanan yüzlerce köy yolları anında açıldı, yolların yeniden kapanmaması için büyük çaba sarf edildi.

Düzce İl Özel İdaresi köy yollarının yanı sıra Akçakoca – Düzce, Düzce – Yığılca ve TEM Otoyolu Kaynaşlı kesiminde çok sayıda personel ve araç ile Karayolları ekiplerine de destek verdi.

“Kar yağmadan günler öncesinden hazırlıklarımız tamamdı”

Düzce İl Özel İdaresi’nin başarılı çalışmaları ile ilgili ilk kez Öncü Haber mikrofonuna konuşan Düzce İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal, Düzce İl Özel İdaresi’nin kar yağışından günler öncesinden tüm hazırlıklarını tamamladığını söyledi. Karla mücadele ekiplerinin yoğun kar yağışına karşı teyakkuzda bekletildiğinin altını çizen Günal,  “Biz Özel İdaresi olarak, karla ilgili sınavdan hep geçiyoruz biz. Meclisimiz zaten daha önce İl Özel İdaremizin araç parkurunu güçlendirmişti. Asfalt planetinin kurulmasıyla, yani asfaltı kendi bünyemizde yapılmasıyla ilgili bir önceki meclisimizde kamyon alımı yapmıştık. Bu kamyonların alımını da, bıçaklı kamyonları tercih ettik ki; kış aylarında bu araçları karla mücadelede kullanalım diye. Daha öncesinden almış olduğumuz tedbirler neticesinde araç parkurumuzu güçlendirdik. Biz meteoroloji raporlarını da sürekli takip ediyoruz. Onun için yoğun kar yağışına karşı ekibimizi zaten teyakkuza geçirmiştik” diye konuştu.   

“Köy muhtarlarımızla sürekli irtibat halindeydik”

Kar yağışının en çok etkili olduğu yüksek kesimlerde sürekli köy muhtarları ile irtibat halinde olduklarını dile getiren Günal, “Biz bölge olarak tüm ilçelerimizde ekiplerimizin bölge amirliklerini kurduk. Yani her ilçede bir ekip vardı. Bölgede yağışlarla ilgili köy muhtarlarımızla iletişime geçildi. Sıkıntılı olan köylerimiz vakit kaybedilmeden acil bir şekilde açıldı. Şöyle bir sıkıntımız vardı; insanlar haklı olarak bir an önce yollarının açılmasını istiyor, ama yağış devam ettiği için biz açsak da yollar yeniden kapanıyor ve tekrar açmak gerekiyordur. Yüksek kesimlerde daha çok kar olduğu için ekiplerimiz özellikle o bölgelerde yoğun çaba sarf etti” şeklinde konuştu.

“Ekiplerimiz 24 saat esaslı çalıştı”

İl Özel İdaresi ekiplerinin, karla mücadele çalışmalarını 24 saat esasına göre sürdürdüklerinin altını çizen Günal, “Arkadaşlarımız karla mücadelede 24 saat esaslı çalıştı, bir fiil sahadaydılar. Özellikle hasta olan köylerde sağlık ekiplerimize destek vermek gerekiyordu. Ben ekip arkadaşlarımıza bu özverili çalışmalarından dolayı öncelikle teşekkür ediyorum. Vali Beyimizin önderliğinde güzel bir ekip çalışması yaptık. Başarılı olduğumuza bizlerde inanıyoruz. Bu kadar çok kar yağıyor, ama sonuçta bereket yağıyor. Bunun da güzel yönlerini görmek gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI