Düzce’de yaşanan su sıkıntısı nedeniyle gelen şikayetler üzerine Düzce Belediyesi ve DSİ Düzce Şube Müdürlüğü harekete geçmişti. Suyun debisinin yükseltilmesi için yürütülen çalışmalarda DSİ Şube Müdürlüğü ekipleri dere içerisinde temizleme çalışmaları yürütürken, aynı zamanda regülatör ise bakıma alınmıştı.

Dün yürütülen çalışmaları yerinde incelemek üzere Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu, DSİ Düzce Şube Müdürü Deniz Yıldız ve Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Samet Gümüş ile birlikte bölgeye giden AK Partili Düzce Belediye Meclis Üyeleri, çalışmalar ile ilgili bilgi aldılar.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hasan Günden, Düzce Belediye Meclisi Ak Parti grubu meclis üyesi arkadaşlarımızla, Düzcemizin İçme su ihtiyacını karşılayan Uğur Suyu’ndaki su alma yapımızda (regülatörümüzde) yapılan temizlik ve gölet düzenleme çalışmalarını yerinde gördük. DSi Düzce Şube müdürümüz sayın Deniz Yıldız Bey, Belediye Başkan Yardımcımız sayın Celal Kasapoğlu, Belediyemiz Su Kanalizasyon Müdürümüz sayın Samet Gümüş beyler yapılan çalışmalar hakkında Meclis Üyelerimize bilgiler verdiler” dedi.

“100 Milyon TL Yatırım”

Yapılan çalışmaların maliyetinin 100 Milyon TL olduğunu ve çalışmaların tamamlanmasının ardından Düzce’de su sıkıntısının yaşanmayacağını ifade eden Günden, “İl Başkanımız, milletvekillerimiz ve Bakanımız Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’nün ilgi ve alakaları sonucu DSİ nin sözünü verdiği 100 milyon TL civarındaki yatırımlar (Regülatör yapımızdaki yenileme- regülatör ve Arıtma tesisimiz arasındaki yaklaşık 6 km lik hattın boru çapının 2 katına çıkartılarak yenilenmesi ve kapasitesinin artırılması, hattın 4. Km sine bir ilave depo yapılması ve mevcut Arıtma tesisinin 2 misli kapasitede yeni bir arıtma tesisi yapılması) hakkında yerinde bilgiler aldık. Devamında Beyköydeki arıtma tesisimizede giderek oradada yapılacak çalışmaları yerinde gördük. Uğur Suyunuz mevcut haliyle Düzce’mizin su ihtiyacını karşılayacak kapasitededir. İnşallah bu yatırım ve iyileştirmeler neticesinde Düzce’miz önümüzdeki uzun yıllar su sorunu yaşamayacaktır. Şimdiden Düzce halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.