Vaka ve vefat sayılarında düşüş eğiliminin görülmesi üzerine Türkiye ‘yerinde karar’ dönemiyle kontrollü normalleşme sürecine girdi.

İllerin dört kategoride sınıflandırıldığı Düzce ise ‘yüksek riskli iller’ arasında yer aldı. Düzce, açıklanan son haftalık 100 bin kişiye düşen vaka sayısı tablosunda 55,6’dan 81,7’ye yükselirken yaşanan rekor artış korkutmuştu. Bu sayının 100’e ulaşması Düzce’nin ‘çok yüksek riskli iller’ arasına girerek kırmızı renge bürünmesi anlamına gelirken normalleşmeyi tehlikeyi atan artış bu hafta da devam etti.

GÜNLÜK ORTALAMA VAKA 50’Yİ GEÇTİ

Kentte günlük 20’ye kadar düşen günlük vaka sayısı geçen hafta 45’e yükselirken bu hafta itibariyle 50’yi geçti. 16 Mart günü tespit edilen 51 vakayla birlikte Düzce’de Mart 2020’den bu yana koronavirüse yakalananların sayısı 29 bin 763 oldu.

AKTİF VE AĞIR HASTA SAYISI DA ARTIYOR

29 bin 211 kişi hastalığı atlatırken tedavileri süren aktif vaka sayısı da 414’e çıktı. Hastalığı ağır geçiren pandemi yoğun bakım servislerinde müşahede altında tutulan vatandaşların sayısı da son haftada 11’den 18’e ulaştı. Salgın kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısı ise sevindirici bir gelişme olarak 138’de sabit kaldı.

AŞILAMA DEVAM EDİYOR

Salgınla mücadelede en önemli silahlardan olan aşılama da Düzce’de 3 günde 5 bin doz aşı daha yapıldı. Böylece 28 gün arayla iki doz şeklinde uygulanan aşıda 1. doz aşısını olan vatandaşların sayısı 40 bin 277’ye ulaştı. 19 bin 240 vatandaşın ikinci doz aşıları uygulanarak aşı süreçler tamamlandı. Düzce’de yapılan toplam aşı dozu sayısı 59 bin 517 olarak gerçekleşti.

Artışın korkutucu boyutlarda seyretmeye devam ederken salgın tedbirlerine yönelik denetimler aralıksız şekilde sürüyor.  Vatandaşlar kurallara uymaları yönünde sürekli uyarılıyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN