11 Mart 2020 tarihinde ilk vakanın görülmesiyle birlikte hayatımıza giren koronavirüs salgını, yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Son 2 ayda vakaların yurt genelinde yoğun şekilde artması nedeniyle 17 günlük tam kapanma sürecine giren Türkiye, salgınla olan zor sınavını geçmeye çalışıyor.

Geçtiğimiz haftalarda günlük vaka artışıyla iller sıralamasında zirveye oturan Düzce’de hala yeni hasta sayısının yüksek olması tedirginliğe neden oluyor.

Günlük 140 ila 160 arasında vatandaşın test sonucu pozitif çıkarken, acı haberler de eksik olmuyor.

Düzce’de son 2 günde tespit edilen 292 yeni korona hastası ile toplam vaka sayısı 38 bin 185’e yükseldi. 48 saatte vefat edenlere bir hastanın daha eklenmesi ile 1 yılda salgına bağlı olarak yaşamını yitirenlerin sayısı 164 oldu.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ile Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde oluşturulan pandemi yoğun bakım servislerinde tedavi gören 36 hastadan 19’unun solunum cihazına bağlı olduğu öğrenildi.

Bugüne kadar iyileşenlerin 35 bin 838 olarak kayıtlara geçtiği kentte, 2 bin 183 aktif hasta bulunuyor.

Öte yandan kısıtlamaların başlamasıyla birlikte virüs şüphesiyle hastaneye başvuran ve test alınan vatandaşların sayısında da büyük bir azalma yaşandı. Tam kapanma öncesinde günlük 2 ila 3 bin arasında PCR testi yapılan Düzce’de bu sayı 930’a geriledi. Düzce’de test sayısında görülen düşüşe karşılık hızla artan vakalardaki düşüş hızı geride kalıyor.