Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş döneminde yeni adı Bahçeşehir olan Kalıcı Konutlar 7. Bölge'ye inşa edilen güreş sahası tarih oluyor.

2017 yılının mayıs ayında çalışmalarına başlanan 'Düzce Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri Alanı’na 3 bin kişilik tribün eklenerek 22 Temmuz 2017 tarihinde resmi açılışı yapıldı. Ancak etkinlikler sadece yılda 1 kezle sınırlı kalınca belediyenin kasasından 1.5 Milyon TL gibi bir paranın çıktığı güreş sahası uzun süre atıl kaldı.

Ramazan ayı başta olmak üzere daha önce birçok etkinlik ve organizasyonun gerçekleştirildiği alanın tekrar aynı hizmeti vermesi yönünde karar alan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, belediye ekiplerine 'Güreş sahasını sökün' talimatı verdi. Bu doğrultuda güreş sahasında dün yıkım ve söküm çalışmaları başladı.

Heykeller ve İstanbul Caddesi Yayalaştırma Projesi'nden sonra eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in bir projesinin daha yıkan Başkan Özlü'nün güreş sahasını tekrar şenlik, festival ve kermes gibi etkinliklere açağacağı öğrenildi.