Düzce Üniversitesi ve Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ortaklığında kurulan Roket Takımı, yeni bir başarıya imza atarak Roketsan ve TÜBİTAK SAGE tarafından düzenlenen “Milli Teknoloji Hamlesi Teknofest”te, roket yarışmalarının alçak irtifa kategorisinde roketlerini başarıyla uçurdu.

Roketin tasarım orijinalliği ilgi gördü

516 takımın başvuru yaptığı, 74’ü üniversite, 7’si lise 1’i vakıf okulu olan toplam 82 takım, proje raporlarını ve roketlerini hazırlayarak finallere katılmaya hak kazandı. Aksaray Hisar Roketsan Atış Test Merkezi’nde yapılan finallere katılan Roket Takımı, kendi kategorisinde montaj aşamasında 4 yeşil etiketi alarak roketlerini rampaya yerleştirme başarısını sağlayan 16 takım arasına girdi. Roketini başarıyla ateşleyen ve kurtarmayı gerçekleştiren Roket Takımı, hakem değerlendirme sonuçlarını bekliyor. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katıldığı gün, atışlarını gerçekleştiren takım, gerek takımın kurulum yapısı, gerekse roketin tasarım orijinalliği açısından oldukça ilgi gördü. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal atış anında Roket Takımı’nın yanına gelerek destek oldu ve Düzce Takımı’na özel ilgi gösterdi.

Mesnetsiz haberlere sert tepki

Öte yandan başarılarıyla sadece Düzce’de değil Türkiye’de adından söz ettiren Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi hakkında bazı kesimler bir süredir olumsuz algı oluşturmaya çalışıyor. Önder Düzce İmam Hatipliler Derneği Düzce Şubesi ve Düzce Eğitime Destek Platformu başta olmak üzere birçok STK ve vatandaş, şehrin gururu olan okul hakkında mesnetsiz haberler yapılmasına sert tepki gösteriyor.

Büyük başarılara imza atıyor

Türkiye’de sayıları 190’nın üzerinde Örgün Eğitimle birlikte Hafızlık Projesi uygulayan okulların öncüsü konumunda olan Düzce Mehmet Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi başta Hafızlık olmak üzere Ulusal ve Uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarında 28 derece elde ederek büyük başarılara imza atıyor. 2020 TEKNOFEST Gaziantep yarışmalarında okulda ilk kez kurulan İnsansız Hava Aracı Liseler arası yarışmada Türkiye’de ilk 29 takım arasına girerek finalist olan okul, yine ilk kez katıldığı Alçak İrtifa Roket Yarışmasında ilk 32’ ye girerek atış hakkı elde etti. Bunların dışında Uçan Araba Tasarım yarışmasında Türkiye 3.’lüğü, Çevre ve Enerji kategorisinde Türkiye 4.’lüğü, Akıllı Araçlar Ulaşım Kategorisinde Türkiye 15.’liği ile 2020 TEKNOFEST Gaziantep finallerine katılmaya hak kazandı.