Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali "TEKNOFEST’21", 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirildi. 81 ilden binlerce öğrencinin rekabet ettiği ve yüzbinlerce vatandaşın da ziyaret ettiği festival dördüncü yılında da büyük bir ilgi ve heyecana sahne oldu.

6 PROJEYLA KATILDILAR, 3 ÖDÜLLE DÖNDÜLER

Katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Düzce Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Düzce Belediyesi sponsorluğunda hazırlandığı TEKNOFEST’te 4 kategoride 6 projeyle finalle katılma hakkı elde etti.

Festivalde ilgi odağı olan ve başarılı bir dönem geçiren Düzce takımları, gösterdikleri başarılı performansı 3 ödülle taçlandırdı.

ROKET YARIŞMASINDA EN ÖZGÜNÜ

İlk kez katıldığı elektrikli araç yarışlarında 7.5 ayda tasarladıkları ve Ase81 adını verdikleri araçla pistin tozunu attıran öğrenciler burada Türkiye 8.’si olma başarısı gösterdi. ‘Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması’nda boy gösteren takım da pistteki görevlerini eksiksiz tamamlayarak Türkiye 2.’si oldu. Roket Yarışmaları Roket Kategorisi’nde de Türkiye 3.’lüğü elde eden okul öğrencileri ayrıca ‘En Özgün Tararım’ ödülüne de layık görüldü.

KEŞİR’DEN TEBRİK MESAJI

Düzce Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin milli teknoloji hamlesine yapmış olduğu katkı ve ortaya koyduğu ödüllü başarısı Düzce’de takdirle karşılandı. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, festivalden 3 ödülle dönen okulun öğrenci ve öğretmenlerini, “TEKNOFEST'te 4 kategoride 6 projeyle finallere katılmaya hak kazanan Düzce Hafız İHO teknoloji takımlarımız, üç ödülle Düzce'ye dönmenin haklı gururunu yaşıyor. Hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” sözleriyle kutladı.

HABER:  Mehmet GÜNESEN