Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü yönetimindeki Düzce Belediyesi, zamanla büyüyen ve gelişen kentin ortasında kalarak çirkin bir görüntü oluşturan Eski Sanayi Sitesi’nin taşınması ve kentsel dönüşümle birlikte mevcut yerinin cazibe merkezi haline getirilmesi için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Geçtiğimiz yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Düzce Belediyesi arasında imzalanan protokol ile birlikte projelendirme çalışmalarının ardından, Beslanbey Mahallesi’ne yapılması planlanan Modern Sanayi Sitesinin 266 dükkan inşaatı, altyapı ve çevre düzenlemesi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 4 Ekim tarihinde ihale gerçekleştirilmişti.

Lansman düzenlendi

Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili de Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde lansman düzenlendi. Lansmana Düzce Valisi Cevdet Atay, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal, Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Kurum Müdürleri ile Eski Sanayi Çarşısı’nda işyeri ve evleri bulunan mülk sahipleri katıldı.

Eyüpoğlu: Türkiye’de ve dünya çapında büyük bir firmayız

Lansmanda projeyi yürütecek olan Türk Mall Yönetim Kurulu Başkanı Levent Eyüpoğlu, firmanın Türkiye ve dünya çapında büyük projelere imza atan büyük bir firma olduğunu söyledi.

Özlü: Hedefimiz Düzce’ye kalıcı bir eser kazandırmak

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ ise, hedeflerinin Düzce’ye kalıcı ve çok güzel bir eser bırakmak olduğunu söyleyerek,  “Düzce eski Sanayi Çarşısı’nın taşınması ve dönüşmesi, uzun zamandır gündemde olan bir konu. Bu konu bizimle birlikte başlamadı, bizden önce başladı. Ama maalesef bir mesafe alamadık. Ben göreve geldiğim günden beri bu konu üzerinde çalışıyorum. Burada bizim önem verdiğimiz iki konu var Düzce Belediyesi olarak; birincisi Düzce’nin çok güzel bir eser kazanması, Düzce’de kalıcı bir eser olması. Türk Mall firmasının, diğer şehirlerde kurduğu alışveriş merkezleri, yaşam merkezleri, rezidanslar, dükkânlar neyse, onlardan edindiği tecrübelerle Düzce’ye mükemmel bir eser kazandırmasını istiyoruz. İkincisi, tabii bu bir yatırım arkadaşlar; ciddi bir yatırım, çok yüksek bir maliyeti olan bir yatırım. Şu anda o bölgedeki sadece arazi değerli, dükkânların bir değeri yok. Bu alışverişte, bu yapılanmada mülk sahiplerinin bu işten karlı çıkmaları. Biz iki şey istiyoruz, Düzce güzel bir eser kazansın ve mülk sahipleri bu işten karlı çıksın. Bizim Düzce Belediyesi olarak bu tür dönüşümlerde bizim kazancımız bu ikisidir” açıklamalarında bulundu.

Lansman projenin tanıtımı ve yapılan sunumların ardından sona erdi.

HABER: Savaş ARI