100 ün üzerinde fabrika çalışanı bugün itibariyle iş durdurma eylemi yapıp sabaha kadar fabrikadan ayrılmayarak haklı tepkilerini duyurma kararı aldı. Öncü Haber Ekibi olarak konuyu yakından takip edebilmek adına soluğu MAS DAF fabrikasının önünde aldık.

İçeriden edinilen bilgilere göre 100 e yakın emekçi iş bırakma eylemi yapıp haklarını almak adına sabaha kadar fabrikada kalma kararı aldı.

“Herkes mutlu bir şekilde çalışıyor”

İçeride iş bırakarak eylem yapıldığına dair 0542 727 18 81 numaralı Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattına gelen görüntüleri değerlendiren haber ekibimiz eylemin yapıldığı MAS-DAF fabrikasına gitti.

Fabrika’nın personel müdürü olduğu iddia edilen Sinan Akduman isimli bir şahıs, Basın mensuplarını yaka paça dışarı çıkarıp içeride her hangi bir eylemin bulunmadığını herkesin mutlu bir şekilde çalıştığını ifade etti.

“Görüntüler ve işçiler Sinan Akduman’ı yalanladı”

Fabrika personel müdürü Sinan Akduman’ın endişeli ve saldırgan tavrından samimiyetsiz olduğunun anlaşılması Haber ekibimizi harekete geçirdi.

İçerideki çalışanlarla irtibat kuran muhabirimizin elde ettiği bilgiler ve görüntüler, Sinan Akduman’ın yalan konuştuğunu ve haklarını savunmak isteyen emekçilerin haklarını umursamadığını gözler önüne serdi.

“Eylem sabaha kadar devam edecek”

Sabah başlayan iş bırakma eyleminin, yarın sabaha kadar devam edeceği kaydedildi. Fabrika işçilerini evlerine götürmek üzere gelen servislerin boş bir şekilde geri döndükleri gözlemlendi.

“Hakkımız olanı istiyoruz”

Öte yandan DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Başkanı Talat Çelik’te haber ekibimiz gibi konuyu yakından takip etmek adına Fabrika önüne geldi.

Fabrika önünde sözlü bir açıklama yapan Sendika Başkanı Çelik: “biz sendika olarak bu iş yerinde 2010 yılında da örgütlendik. İşveren o zaman da itiraz etmişti bu oluşuma ve bütün çalışanları işten çıkardı. Aradan 10 yıl geçti ve çalışanlar yine bizim sendikamıza üye oldular, yine yetki aldık.

İşveren yine yetkiye itiraz etti. Şimdi de işçinin zam talebini karşılamamak adına, mahkeme kararıyla ispatlanmış işçi düşmanlığı güden hareketlerine devam ediyor. İşçiler de bunun karşısında “Yeter Artık” dedi ve fabrika sahibinin açıklama yapmasını bekliyor.

İşçilerin burada tek bir talebi var, sendika seçme hakkı tanınsın ve sendikal tercihlerine saygı gösterilsin. Toplu sözleşme müzakeresi için işveren işçilerle masaya otursun.”