Küresel emtia fiyatlarındaki artış ile birlikte Türk Lirası’nın dövizde değer kaybetmesinin etkileri yüksek enflasyon olarak baş göstermeye devam ederken Düzce’de sofraların vazgeçilmezi olan ekmek için Düzce Belediyesi’nden beklenen hamle aylar sonra geldi.

5 noktada büfeler kurulacak

Gelen zamlara karşı özellikle dar gelirlilerin ucuza ekmek yiyebilmesi için ilk kez Eylül 2021’de kurulacağı açıklanan Düzce Halk Ekmek için belediye 5 noktaya kurulacak büfeler için imalatın başladığını duyurmuştu.

Unlu mamullerin fiyatı katlandı

Öte yandan Düzce’de en çok tüketilen sokak lezzeti olan simidin fiyatı da art arda gelen zamlarla 3 TL’ye çıktı. Ramazan’da iftar ve sahurda tüketilen ramazan pidesinin ise hem gramajı düştü hem de fiyatı arttı. Tekli pidenin 6 TL’ye, çiftli pidenin ise çift haneli rakamlara çıkarak 12 TL’ye satışa sunulması kararlaştırıldı.

Vatandaş ucuz ve sağlıklı simit de istiyor

Düzceliler Halk Ekmek’in tam olarak karşılığını bulması için büfelerin Ramazan’a yetiştirilmesini ve ucuza ramazan pidesi satılmasını bekliyor. Öte yandan vatandaşlar 1 tanesinin fiyatı 1 ekmeğe eşitlenen simidi de 12 ay boyunca da halk ekmek büfelerinden ucuza alıp yiyebilmek istiyor.

Merdiven altı ve hijyenik olmayan şartlarda üretilen simit yerine sağlıklı simide erişebilme talebinde olan vatandaşa karşılık ekmeğin maliyetine satılacağı sistemde ekmek dışında bir şey satılıp satılmayacağı ise henüz belirsizliğini koruyor…