Düzce Belediyesi iptal edilen scooter ihalesi sonrası kurum hakkında ortaya atılan iddia ve eleştirilere yazılı bir açıklamayla yanıt verdi.

Düzce’de bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve hareketliliği teşvik etmek amacıyla büyük şehirlerde örneği olan “Bisiklet ve Scooter Sistemi"nin kurulmasının hedeflendiği vurgulanan açıklama şöyle devam etti:

“Bu maksatla Düzce Belediyesi tarafından 7 Ocak 2021 tarihinde bisiklet ve scooter ihalesi gerçekleştirilmiştir. Söz konusu ihale o tarihte geçerli mevzuata uygun olarak yapılmış, 300 adet bisiklet ve 200 adet scooter Düzceliler’in hizmetine sunulmuştur.

Ancak, 14 Nisan 2021 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı, Çevre ve Şehircilik, İçişleri Bakanlıklarınca yayımlanan Elektrikli Scooter Yönetmeliği ile yeni bir düzenleme yapılmış ve scooterlar ihale kapsamı dışında bırakılmıştır. Bu sebeple söz konusu projede 200 adet scooter kapsam dışı bırakılarak ihalenin yenilenmesi zarureti doğmuştur.

Durum bundan ibarettir. "Zihinleri hırsızlık ve yolsuzluk düşünceleri ile formatlanmış" "küçük bir kesim" tarafından bu sistemi desteklemek ve sübvanse etmek için düşünülmüş büfeler üzerinden bir karalama kampanyası yürütülmüştür.

Bütün süreçleri şeffaf bir şekilde yürütülmüş bir ihale süreci sonunda Düzceliler’in hizmetine sunulmuş bisiklet sistemine "kara çalmaya" çalışanların gerçek niyetleri hemşehrilerimiz tarafından çok iyi bilinmektedir.”