İstanbul Kartal’da aile sağlığı merkezinde görevli hemşire Ömür Erez’in görevi başında öldürülmesiyle şiddetin acı boyutları bir kez daha ortaya çıkarken Türkiye tek yürek olarak olaya tepki gösterdi.

Düzce'de de hasta yakınları, son günlerde artış yaşanan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına tepki göstermek için geçtiğimiz hafta anlamlı bir etkinliğe imza attı.  

Servisleri gezip sağlıkçılara karanfil dağıttılar

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanlarına sürpriz yapan hasta yakınları, ellerindeki karanfillerle servisleri dolaştı.

Hastalara şifa dağıtan sağlık çalışanlarına karanfil hediye eden refakatçiler, aynı zamanda özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerini de sundu.

Bakan Koca: Halkımızın kıymet bilirliğine inancım daha da arttı

Anlamlı etkinlikten haberdar olan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca bir paylaşım yaparak sağlık kahramanlarına karanfil dağıtanlara teşekkür etti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Koca, “Bir haber okudum. Halkımızın kıymet bilirliğine inancım daha da arttı.

Bir hastanemizde, hasta yakınları arkadaşlarımıza karanfil dağıtmış. Suça eğilimli bir avuç kişiye karşı takdire şayan davranış. Tutumunuz, saygınız, yeri geldiğinde sabrınız karanfil kadar kıymetli. Sağ olun!” ifadelerine yer verdi.

Öncü Haber Merkezi / İHA