Birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma duygularını güçlendiren Ramazan ayında Düzceliler’in iftar sofrasına konuk olan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye yakışmayan hareket…

Başkan Özlü’yü yanlış yönlendiriyorlar

AK Parti’nin gönül belediyeciliğini daha iyi anlatmak için yakın zamanda A takımını yenileyen ve kurmaylarına ‘Sahada halka iç içe olun’ talimatı veren Özlü, aynı samimiyeti Düzceliler’e kendisi de göstermek istese de yönlendirmedeki hataların geri dönüşleri hayal kırıklığı oluyor.

Plastik kaplardaki yemeklerle iftar

11 ayın sultanı Ramazan ayının ilk iki günü Düzceli ailelerin misafiri olan Başkan Özlü’nün hanede pişen yemekleri yemesi bekleniyordu. Ancak iftar saatinde çekilen ve sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda, Başkan Özlü ve tüm aile fertlerinin önünde Düzce Belediyesi tarafından ihtiyaç sahipleri için hazırlanan plastik kaplardaki yemeklerin olması ‘Samimiyetten uzak’ olarak yorumlandı.

Devletin zirvesi bile böyle yapmıyor

Devletin zirvesi tarafından maddi durumu iyi olmayan ailelere gerçekleştirilen ziyaretlerde dahi sofraya ocakta pişen yemekler konurken, Özlü’nün konuk olduğu Gürbüz ve Çalık aileleriyle dışarıdan getirilen yemeklerle orucunu açması ‘Nazik ve düşünceli kişiliği ile tanınan Başkan Özlü bu hataya nasıl düştü?’ sorusunu irdelemeye açtı.

“Ramazan’ın bereketini, güzelliğini Gürbüz ailesinin evinde yaşıyoruz”

Fotoğraflarda porselen tabaklar yerine plastik kaplardaki yemekleri görenler, ağırlamanın usulüne uygun yapılmamasının faturasını Özlü’yü yanlış yönlendiren sağ kollarına kesti.

Evlerine konuk olduğu ailelerle içten ve sıcak bir sohbet gerçekleştirdiği paylaşımlarından anlaşılan Özlü, “Ramazan’ın bereketini, güzelliğini Gürbüz ailesinin evinde yaşıyoruz. Bu güzel sofradan tüm hemşehrilerimin Ramazan-ı Şerif ayını bolluk, bereket ve huzur içinde geçirmesini diliyorum. İftarımızı Çalık ailesinin gönül sofrasında açıyoruz. Bu güzel sofradan kıymetli hemşehrilerime sağlık, afiyet ve bolluk dolu günler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Halkla daha yakın ilişki kurmak ve varsa dertlerini dinlemek için sahadan ayağını çekmeyen Özlü’nün bu tür yanlış hamlelerin kurbanı olması, gözlerin bir kez daha yakınındaki isimlere çevrilmesine neden oldu.