Düzce’de geride kalan hafta sonu etkili olan yoğun kar yağışı bazı marketlerin sundurmasının çökmesine neden oldu.

HABERİMİZ HALKMAR SAHİBİ MEVLÜT KILIÇ’I RAHATSIZ ETTİ

Bu marketlerden biri olan Düzce-Bahçeşehir Bağlantı Yolu üzerindeki Halkmar’ın da kaçak sundurması marketin açık olduğu sabah saatlerinde yağan karı kaldıramayarak yerle bir oldu. Söz konusu marketlere ilişkin Öncü Haber’in “Kaçak sundurmalar tehlike saçıyor, Düzce Belediyesi neden denetlemiyor?” başlıklı haberimiz yerel market zinciri Halkmar’ın sahibi Mevlüt Kılıç’ı rahatsız etti. Tüm marketlerin sundurmaları izinsiz inşa ettiğini yazmamıza rağmen sadece Halkmar Market’ten yükselen tepki sesi eleştiri ile de kalmadı.

Düzce’nin yerel marketlerinden olan Halkmar’ın sahibi Mevlüt Kılıç, ihbar hattımızı adeta gözdağı veren mesajlar yolladı.

İKİ TUTARSIZ AÇIKLAMA

Önce sundurmanın çökmediğini kendilerinin daha iyisini yapmak için yıktıklarını öne süren Kılıç, mesajının devamında “Gerginliğini görünce biz de yıkma kararı aldık’ diyerek iki tutarsız açıklamaya imza attı. Öte yandan “Saat 10:00’da kadar kendi yıktığımızı kaldırdık” diyen Kılıç’ın doğruyu söylemediğini Öncü Haber dün yerinde görüntüledi. Karla çöken sundurmaları dün öğle saatlerinde yerinde görüntüleyen Öncü Haber ekibi Halkmar’ın bağlantı yolu üzerindeki şubesi önünde saat 14:30’da kamera kayıt düğmesine bastığında enkazın hala olduğu yerde durduğuna şahit oldu.

“SİZİN DE BİR AÇIĞINIZ TABİİ Kİ VARDIR”

Düzce’deki çoğu marketin başvurduğu kaçak sundurmalara karşı bir denetim mekanizmasının artık devreye girmesine dikkat çeken haberimizden oldukça rahatsız olan İş İnsanı Kılıç’ın ‘Özrü kabahatinden büyük’ dedirten mesajları şöyle:

“Neden yalan yanlış haber yapıyorsunuz, benim sundurmamın çökmesi diye bir şey yok. Yıkma sebebimiz de görseli çirkindi daha iyi bir şekilde yapmak. Kaçak, göçek yazılarınız hiç de hoş olmamış aşırı karda sabah saat 07:00’de gerginliğini görünce biz de yıkma kararı aldık.

Sizin doğru haber yapmak gibi bir niyetiniz olsaydı bize ulaşır “geçmiş olsun” derdiniz sonra da doğru haber yapardınız ama siz fırsatçılık içine girip sırtlan misali bizlerin düştüğü sıkıntıdan faydalanma uğruna belediye, zabıta, imar diyerek adeta felaket tellallığı yapmanızın notunu aldık. Sizin de bir açığınız tabii ki vardır.

Sadullah Ünsal ben ticaret adamıyım. Hepimizin eksisi, artısı vardır. Senin yaptığın haber yanlış haber sabahın 07:00’de aşırı kardan sundurmamızı üstünde açıldığını gördük biz de marketin saat 10:00’da açılışına kadar söktük. Bu durumu neden felaket tellallığı yaparak bizi belediyeye şikayet edercesine taraflı yalan haber yaptığını soruyorum. Siz olayı neden başka boyutlara çekiyorsunuz.”