Düzce’de etkili olan sağanak yağış ile birlikte taşan dereler büyük bir yıkıma neden oldu. Taşan dereler, köprü ve yolların yıkılmasına neden olurken, 21 bin dönüm ekili tarım arazisi de sular altında kaldı.

Düzce’de adeta günlük yaşamı durma noktasına getiren sel felaketinin ortaya çıkardığı tahribatın ortadan kaldırılması için Düzce Belediyesi,  İl Özel İdaresi, DSİ ve ilçe belediyeler çalışmalarına aralıksız devam ediyor.  

Sel felaketinden hasar gören vatandaşların yaralarının sarılması için ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla tüm kurumlar harekete geçti. Özellikle Düzce’de ekili tarım arazileri sular altında kalan vatandaşların zararlarının karşılanması için hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Düzce Ziraat Odası tarafından yapılan açıklamada ekili tarım arazileri sular altında kalan vatandaşların hasar tespit tutanaklarını Düzce İl Ziraat Odası ve İlçe Ziraat Odalarından alınabileceği belirtilerek, “Doldurulan tutanakların 01.07.2022 tarihine kadar il/ ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine teslim edilmesi,  afet ihbarında bulunmayanların ise dikkate alınmayacağı hususunda bilgi verilmesini önemle rica ederiz” denildi.