Düzce’de büyük bir tehdit haline gelen Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısı hızla yükselmeye devam ediyor. Salgınla mücadelenin başkahramanları Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı filyasyon ekipleri de salgına yakalanan hasta ve temaslıların takibinde önemli rol oynuyor.

Hastaların filyasyonunu sağlayan ekipler, Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz’ın koordinesinde de, maddi imkanı olmayan hasta ve temaslılara yönelik gıda kolisi yardımına başladı. Hasta ve temaslıları evlerinde ziyaret eden filyasyon ekipleri, tespit ettikleri eksiklikleri gideriyor. Bu sayede, hasta ve temaslılar ihtiyaçlarını karşılamaları için dışarı çıkmak zorunda kalmıyor. 

Bugün Şerefiye Mahallesi eski Hafız Hasan Kur’an Kursu’nun karşı binasında oturan ve Kovid-19 salgınına yakalanan anne ve oğlunu ziyaret eden ekipler, aileye gıda yardımında bulundu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan filyasyon ekibindeki Doktor Dina Serin,  “Buraya hastamızın filyasyonunu yapmak, tedavisini düzenlemek, durumunu gözlemlemek için geldik.  Hastalarımızın ve temaslılarımızın durumlarını yakından takip ediyor. İhtiyaçlarını karşılamaları noktasında da kendilerine yardımcı oluyoruz” dedi.

HABER: Savaş ARI