Her köşe başında çeteleşerek vatandaşları korkutan başıboş köpek sorunu artarak devam ediyor. Özellikle sabah ve gece saatlerinde okula giden çocuklara ciddi tehdit oluşturan bu köpekler için yetkililerce alınan hiçbir önlem olmadığını savunan vatandaşlar Öncü Habere başvurdu.

0542 767 18 81 numaralı Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattına hastane önünü istila eden başıboş sokak köpeklerinin görüntüsünü ileten bir vatandaş, yetkililere defalarca şikayette bulunduğunu fakat bir çözüm getirilmediğini savundu.

BİR ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ…

15 gün önce Bitlis’te başıboş sokak köpekleri saldırısı sonucu kuduz hastalığına yakalanan 10 yaşındaki M.E., birkaç gün önce  hayatını kaybetti. Türkiye’de böylesine sonuçlar veren bu sorun için yetkililerin hiçbir önlem almaması hatta sağlık için gittiğimiz hastanelerde bu köpeklerin karşımıza çıkması, vatandaşların yetkililere tepki göstermesine neden oluyor.

HASTANE KÖPEKLERİN İSTİLASI ALTINDA

Atatürk Devlet Hastanesi önünde, vatandaştan çok köpek bulunması görenleri hem korkutuyor hem de şaşırtıyor. Vatandaşlar, bu kadar köpeğin hastanenin önünde çete halinde bulunmasından son derece rahatsız.

Gerekli bütün mercilere şikayette bulunduklarını fakat hiçbir çözüm getirilmediğinin altını çizen vatandaş; “birimizin ölmesi mi lazım? Saldırıya mı uğramamız lazım? Bunların bu şekilde sokaklarda gezmesinin normal olduğunu düşünen yetkililer gelsinler bizimle aynı ortamda yaşasınlar.” Diyerek tepki gösterdi.

“HER YERE MAKAM ARACIYLA GİDEN İÇİN KÖPEK SORUNU OLMAZ TABİİ!”

Bir başka vatandaş ise; “gideceği yere makam araçlarıyla, özel araçlarıyla gidenlerin, bu köpeklerin nerede yaşayacağı konusunda karar verici olmaları hiç adil değil. Gelsinler bizim çocuklarımızla birlikte sabahları okula yürüyerek gitsinler. Gece işten bisikletle dönsünler gözümüzün içine baka baka dalga geçer gibi bunun normal olduğunu savunuyorlar!”