Yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında vaka ve vefat sayılarıyla salgının yayılımını kontrol altına almak için hayatın her alanında tedbir ve kısıtlamalar devreye sokuldu. Bunların en önemlilerinden olan ve Düzce’de de her gün yüzlerce vatandaşın kullandığı toplu taşımada ayakta yolcu alınması yasaklandı.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bizzat , “Toplu taşımada tüm illerimizde ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir” açıklamasıyla önemine dikkat çektiği kuralın uyulması salgının seyri açısından büyük önem taşıyor.

Öte yandan vaka ve vefat sayılarının büyük oranda düşüş sağlandığı Düzce’de uzmanlar bu başarının sürmesi ve salgının hayatımızdan çıkması için maske, mesafe ve temizlik kuralları başta olmak üzere getirilen her türlü tedbir ve kısıtlamaya uymanın önemini defalarca vurgularken Düzce Belediyesi Halk Otobüsü’nden gelen görüntüler korkuttu.

0542 767 18 81 numaralı Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na duyarlı bir vatandaş tarafından gönderilen görüntülerde Düzce Merkez ile Üniversite Hastanesi arasında sefer yapan halk otobüsünde otobüsün tümüyle dolu olduğu ve yasağa rağmen ayakta yolcuların otobüse alındığı görülüyor.

BİR DE ÜNİVERSİTE HASTANESİ ARACI…

Düzce’de vaka sayılarının düştüğü ve salgının bitişine yönelik umutların yeşermeye başladığı bir dönemde bir sağlık kurumuna sefer düzenleyen otobüsteki kural tanımazlığa sert çıkan vatandaş, “Nerede bu mesafe? Nerede bu hijyen. Üniversite hastane aracı yani bir de! Bu kadarına pes” ifadelerine yer verdi.

“OTOBÜSLERE VURMUYOR MU BU PANDEMİ?”

Sağlık açısından tehlike oluşturan yolculuğu görüntüleyen vatandaş “Pandemi döneminde şoförlerin yaptığına bakın. Böyle mi önlem alıyoruz? Böyle mi tedbir alıyoruz? Yetmiyormuş gibi şoför arkadaş arkaya doğru ilerleyelim diyor. Laf söylesen bir dert, söylemesen bir dert. Sonra şoförler darp ediliyor diyorlar. Acilen başkanın otobüsleri denetlemesi lazım. Bu kadarı da olmaz. Otobüslere vurmuyor mu bu pandemi?” diyerek salgın döneminde yeterli sefer sağlayamadığını ve araçları denetlemediğini savunarak belediyeyi göreve davet etti.

ÖNCÜ HABER MERKEZİ