Yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgınında yılbaşında başlayan düşüş eğiliminin son iki aydır yerini peş peşe yaşanan artışlara bıraktığı Düzce’de günlük yeni vaka sayısında 200 sınırı aşıldı.

Dün tespit edilen 210 yeni vaka ile birlikte Düzce’de Mart 2020’den bu yana salgına yakalananların sayısı 32 bin 693’e ulaştı.

Vaka sayısındaki artışın vefat, ağır hasta ve aktif vaka sayılarına yansımasının sürdüğü Düzce’de bir süredir pandemi yoğun bakım servisinde tedavisine devam edilen bir vatandaş daha salgın kaynaklı olarak yaşamını yitirdi. Bu vefatla birlikte Düzce’de koronavirüs nedeniyle gerçekleşen toplam vefat sayısı 147’ye ulaştı. Son 1 ayda gerçekleşen vefatların sayısı ise 10 oldu.

YOĞUN BAKIM VE AKTİF VAKA RAKAMLARI DA ARTIYOR

İl genelinde tedavilerine evlerinde ve hastanelerde devam eden toplam aktif vaka sayısı 1. 648 olurken hastalığı ağır geçiren ve pandemi yoğun bakım servislerinde müşahede altında olanların sayısı da 28’e yükseldi. 11 kişi ise entübe edildi. Aktif vaka sayısında son bir ayda yaşanan artış ise yüzde 450 olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan virüse yakalanarak atlatanların sayısı da 30 bin 898 oldu.

HASTANEYE BAŞVURULAR ARTIYOR

Salgın şüphesiyle hastaneye başvuranların sayısında artışın gözlendiği şehirde günlük ortalama 2 bin ile 2 bin 500 arasında PCR testi uygulandığı öğrenildi.

Salgın tedbirlerine yönelik denetimler sıkı şekilde devam ederken yetkililer vatandaşları nkurallara uymaları yönünde sürekli uyarıyor.

YENİ TEDBİRLER GÜNDEMDE

Ülke genelinde yaşanana artışların ardından yarın başlayacak olan Ramazan ayına özel ek tedbir ve kısıtlamalar gündeme gelirken gözle bugün toplanacak olan Koronavirüs Bilim Kurulu ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak olan Kabine toplantısına çevrildi.

Her iki toplantıda da tam kapanma dahil her türlü tedbirin masaya yatırılması ve Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşmasıyla salgının yayılımını önlemek amacıyla alınan yeni kararları kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN