Düzce Belediyesi, kent içindeki trafik ile yaptığı düzenlemelerine devam ediyor. Her geçen gün Düzce’den geçen araç sayısının artması üzerine alternatif güzergâhlar üzerinde çalışan Düzce Belediyesi, Kuzeybatı Çevre Yolu’nu Hal Kavşağı’na bağlama çalışmalarını başlatmıştı.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri de alternatif güzergâhta alt yapı çalışmalarını sürdürdü. Hal Kavşağı mevkiinden başlayan alt yapı çalışmalarında ekipler, 600’lük büzler ile yağmurlama hattı yaptı. Ayrıca kanalizasyon hattı da kuzey kolektörüne bağlandı.

BİRİNCİ ETAP TAMAMLANDI

Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, bin 750 metre olan çevre yolunun birinci etabında yağmurlama ve kanalizasyon hattını yaparken güzergâhın her iki tarafına da toplamda 7 bin metre içme suyu hattı döşedi. Ekipler, çekilen hatları da imar yollarına olan uç bağlantılarını çekerek birinci etabı tamamladı.

İKİNCİ ETAP BAŞLIYOR

Düzce Fen Lisesi önünden Çamköy Kavşağı’na kadar yapılacak olan ikinci etap çalışmaları ise kısa sürede başlayacağı belirtilirken birinci etabı biten yolun asfaltlaması yapılacak.

HAVA KİRLİLİĞİ VE TRAFİK YÜKÜ AZALACAK

Düzce Belediyesinin kendi öz imkânlarıyla başlattığı alternatif yol çalışması ile birlikte transit geçen araçlar şehir içine girmeyecek. Böylelikle hem karbon salınımından oluşan hava kirliliği azalacak hem de şehir içi trafik akışı da azalarak rahatlayacak.