Düzce’de hava kirliliğin zirve yaparak insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşması ve sonrasında basının durumu ısrarlı takibi sonucu mücadeleye yönelik somut adımlar atılmaya başlandı.

Geçtiğimiz Cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen heyetin hava kirliliğine neden olan etkenlerin belirlenmesine yönelik yaptığı çalışma ve görüşmeler sonrasında 14 Aralık tarihinde bakanlığa ait mobil ölçüm aracının Düzce’ye geleceği açıklanmıştı.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’ nün vakit kaybedilmemesi adına devreye girmesi ile aracın daha erken gelmesi sağlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un talimatıyla ‘Mobil Ölçüm Aracı’ dün öğleden sonra Düzce’ye geldi. Bakan Murat Kurum, Belediye Başkan Dr. Faruk Özlü’yü arayarak bakanlık olarak her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

ŞEHRİN FARKLI NOKTALARINDA ÖLÇÜM YAPACAK

Düzce’ye gelen Mobil Ölçüm Aracı, şehrin belli bölgelerinde ölçümler yapıp toz numuneleri alarak hava kirliliğine neden olan kaynakları ortaya çıkaracak. Çıkan analiz raporlarına göre çözümlerin hayata geçirilmesi noktasında adımlar atılacak.