Düzce Valisi Cevdet Atay, bugün itibariyle yurt genelinde başlayan kademeli normalleşme süreciyle ilgili bir mesaj yayımladı.

“KURALLARA TİTİZLİKLE UYARSAK NORMAL HAYATA DÖNMEYE ÇOK YAKINIZ”

Mesajında Düzceliler’e seslenen Vali Atay, “Sevgili Düzceliler, korona virüs mücadelemizde bir yıl bitiyor ve Kademeli Normalleşme sürecine geçtik. İlimizde korona virüs ile mücadelede, bu günlere sabır ve anlayışla geldik. Covid 19 pandemisi nedeniyle birçok bedel ödedik. Bazı esnaflarımız işyerlerini kapatmak zorunda kaldılar. Öğrencilerimiz okullarından uzak kaldılar. Kurallara titizlikle uyarsak normal hayata dönmeye çok yakınız” ifadelerine yer verdi.

“SIRASI GELENLERİN AŞILANMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Valilik koordinasyonunda özellikle bu günlerde pandemi denetimlerini artarak devam edildiğini belirten Atay, “Önümüzdeki süreçte sınırlamalardan kurtulmak istiyorsak daha fazla dikkatli ve tedbirli olmalıyız. İlimiz genelinde aşı çalışmaları devam ediyor. Sırası gelen ve özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılanması salgının önlenmesinde çok önemli” diyerek aşılamanın önemine dikkat çekti.

“ALDIĞIMIZ TEDBİRLER SIKICIDA OLSA BÜYÜKLERİ KORUMA ADINADIR”

Bu süreçte kurallara uymanın her zamankinden daha fazla önemli olduğunu ifade eden Vali Atay mesajına şöyle devam etti:

“Kıymetli Düzceliler; bugüne kadar vermiş olduğunuz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Sizlerden beklentimiz bu sürece verdiğiniz destekleri artırarak devam ettirmenizdir.

“AKRABA ZİYARETLERİNDEN UZAK DURALIM”

Öncelikle 65 yaş üstü büyüklerimizin bu salgından daha çok etkilenmeleri söz konusudur. Aldığımız tedbirler sıkıcıda olsa büyükleri salgından koruma adınadır. Akraba ziyaretleri ve kapalı ortamlardan uzak duralım.

Ülke genelinde olduğu gibi, ilimizde de vaka sayılarını düşürmek için bütün vatandaşlarımızın desteğiyle çalışmalarımız başarıya ulaşacaktır.

HEDEF DÜZCE’Yİ DÜŞÜK RİSK GRUBUNA TAŞIMAK

Normalleşmek için tedbirlere uymamız şart, hep birlikte mücadeleye devam ediyoruz. Düzce olarak hedefimiz: turuncu kategoriden, en düşük risk grubu olan mavi kategoride yer alıp, özlediğimiz günlere kavuşmaktır.

Bu vesileyle Kademeli Normalleşme Sürecinde işyerlerini tekrar açan esnafımıza hayırlı işler ve bol kazançlar diliyorum,  tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize başarılar diliyorum.”

HABER: Mehmet GÜNESEN