Düzce Üniversitesi, Yeşilay’ın bu yıl 5.’sini düzenleyeceği Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması’na katılmak üzere Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ile Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi (DUBAM) iş birliğiyle “Uyuşturucuyla Mücadele ve Farkındalık” konulu konferans gerçekleştirdi.

Uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda duyarlılığı arttırmak üzere gerçekleştirilen konferans ile başta radyo, televizyon ve sinema öğrencileri olmak üzere, üniversitenin tüm öğrencilerinin sosyal sorumluluk projelerine katılımlarının teşvik edilmesi ve üretkenlik pratiklerinin arttırılması hedeflendi.

Düzce Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) üzerinden online olarak gerçekleştirilen konferansın moderatörlüğünü Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kazım Özkan Ertürk yürütürken, konferansta Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Dilek Demirezen ve Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Arş. Gör. Korhan Topcu konuşmacı olarak yer aldı.

Prof. Dr. Ertürk, sosyal sorumluluk kampanyaları ile toplumu eğitme bilinci içerisinde hareket etmek gerektiğini belirterek, bu hususta genç bireylerin aktif rol almalarının önemini vurguladı.

Toplum sağlığına yaptığı olumsuz etkilere dikkat çekti

Öğr. Gör. Demirezen gerçekleştirdiği sunumunda; uyuşturucu madde kullanımının genç bireyler üzerindeki etkilerine ve bağımlılıkla mücadele sürecinin aşamalarına değinirken, madde bağımlılığının insan ve toplum sağlığına yaptığı olumsuz etkilere dikkat çekti.

Arş. Gör. Topcu ise; Yeşilay tarafından daha önce düzenlenen ve ödüle layık bulunan çalışmaları üzerinden, metaforik reklam retoriğinin farkındalık yaratmada önemli bir anlatı tekniği olduğunu dile getirdi.

Konferans, öğrencilerin yarışmaya katılmak üzere üretmiş oldukları proje fikirlerinin tartışılıp değerlendirilmesiyle sonlandırıldı.