Düzce'de 0-6 yaş grubundaki çocukların okul öncesinde her alanda donanımlı şekilde ilkokula başlamasına destek olan Hayalimiz Anaokulu, alanında tecrübeli idareci ve eğitimci kadrosu ile adından söz ettiriyor. Çocuklara sadece bakım hizmeti vermenin aksine yenilikçi eğitim anlayışı ile gelişimlerini her açıdan destekleyen Hayalimiz Anaokulu, öğrencilerinin tıpkı evlerinde anne eli değmiş gibi beslenmesine de özen gösteriyor.

2016 yılından itibaren Düzce’de okul öncesi çağındaki çocuklara farklı deneyimler kazandıran ve her yaş için farklı eğitim yöntemleri uygulayan kurum, hayata geçirdiği örnek uygulamalarla yol gösterici olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren eğitim kurumu çocukların sağlıklı beslenmesi konusunda diğer anaokullarına yönelik konferans programları organize etti. Konferansa velilerin de katılmasını hedefleyen Hayalimiz Anaokulu, bu konuda ailelerin de bilinçlenmesine odaklandı.

Örnek uygulamaları hakkında Öncü Haber'e özel açıklamalar yapan Hayalimiz Anaokulu Okul Müdürü İlknur Çakır, şu açıklamalarda bulundu:

“İlkleri denemekten çekinmeyen bir kurumuz”

Hayalimiz Anaokulu sektöre 2016 yılında giriş yapmış okul öncesi eğitimi veren bir kurumdur. 2016 yılından bugüne Düzce’de okul öncesi eğitim çağında ki çocukların eğitimi konusunda alanında ilkleri denemekten çekinmeyen, cesur adımlarla yoluna devam eden, dinamik sorumluluklarının bilincinde olan çocuk odaklı çalışmalar yapan bir eğitim kurumudur.

“Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir”

Çocuklarımızın hızla değişen, gelişen dünyada önce kendilerini tanımalarına, bulmalarına destek olmak sonrasında oradaki potansiyeli açığa çıkarıp bunları kullanmaları konusunda rehber olmak. Ömür dediğimiz olgu 0-6 yaş gibi kısa bir sürede geçen zamanın üzerine temel atılan bir olgudur. Bu sebeple bu süreç çok değerli ve kıymetlidir. Bu yaşta edindiğimiz alışkanlıklar, farkındalıklar ve kazanımlar ileride bize kimlik kazandıracak yapı taşlarıdır."

“Okulumuz yeniliklerin öncüsü olmuştur”

Hayalimiz Anaokulu'nun açıldığı ilk günden bu yana yeniliklerin öncüsü olduğunu vurgulayan Çakır, şöyle devam etti:

"Öncelikle eğitimin bir müfredatı vardır ve bizde bir eğitim kurumu olarak bu müfredata uygun her ay kendi eğitim programımızı oluşturuyoruz.

Açıldığı günden bu yana öncelikle eğitici eğitimlerini çok önemseyen, okulun tüm kadrosunu belirli periyotlarla hizmet içi eğitimlerle buluşturan bir okuluz.

Eğitim ortamımız asla dört duvarla sınırlı değildir. Temamız neyse yerinde, yaparak, yaşayarak öğrenme konusunda oldukça özverili davranmaya çaba gösteriyoruz.

Yine eğitim materyallerimiz konusunda da çeşitliliğin kaliteli ve sağlıklı ürün kullanımının farkında olup bu konuda ki hassasiyetimizi devam ettirmekteyiz.

Çocuklarla sadece yapılandırılmış eğitim ortamları sunmuyoruz. Kendi potansiyellerini ortaya çıkarıp kullanabilecekleri eğitim ortamlarında sunuyoruz ve sonuçları değerlendirmek üzere raporluyoruz. Okulumuzda şuan; Beden Eğitimi, İngilizce, Satranç, Müzik, Drama, İlkokula hazırlık dersleri için sınıf öğretmenimizle birlikte bu branşların alanında uzman öğretmenleriyle çalışıyoruz. Beden Eğitimi; Yüzme, Tenis, Bale, Çocuk Yogası yer almakta.

Bunların dışında haftanın bir gününü çocuklarımız okulun dışında “ormanlık bir alana” götürüyoruz ve açık sınıf uygulaması gerçekleştiriyoruz.

Bu uygulamaya pandemide herkesin dört duvar arasında kapanmak zorunda olduğu, süreçte hayata geçirdiğimiz, çocuklara açık alanda, açık havada özgür ve sağlıklı bir eğitim ortamı oluşturmak için uygulama koyduğumuz bir program oldu.  

Okulumuz açıldığı günden bu yana ailelerimize aile danışmanlığı, çocuklarımıza gelişimsel anlamda psikolojik alanda bir uzmanla hep destek olmaya çalıştık. Şu anda da okulumuzda bir psikoloğumuz var ve öğrencilerimizin gelişimlerini takip edip anne babalarımıza geri dönütler sağlıyoruz."

“Erken Çocukluk Döneminde Beslenme Konferansı”

7 Kasım Pazartesi günü saat 19:00'da Düzce Belediyesi Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak sağlıklı beslenme konusunda konferans düzenleyeceklerini aktaran Okul Müdürü İlknur Çakır, "Konferansımıza Diyetisyen Neşe Ceylan Zengin ve Psikolog Defne Yıldırım eşliğinde çocuklarının beslenmesini önemseyen anne babalar davetlimizdir.

Bu çalışma şöyle ortaya çıktı. Bu eğitimin öğretim döneminin başında düzenlediğimiz veli toplantımızda en büyük iş ortağımız değerli velilerimizden şöyle bir teklif geldi; çocuklarımızı daha sağlıklı nasıl besleyebiliriz? Aynı zamanda severek sofraya oturmalarını ve doymalarını nasıl sağlayabiliriz.

Yine bu kurum içinde yaptığımız veli görüşmelerimizde psikoloğumuza da çok fazla yönetilen bir soru yolu. Konferansa katılanlar; bu dönemde çocuklar ne kadar yemeli, alternatif pişirme-sunma teklifleri ile şekersiz ve karbonhidratsız sofralar ve beslenmenin psikolojik boyutu hakkında bilgilendirilecek." dedi.