Koronavirüs Salgınının başlarında, vatandaşların maskelere daha kolay ulaşması için Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün talimatıyla önce eski film platosundaki Belediye hizmet binasındaki BELMEK Kurslarında oluşturulan atölyede başlanan, ardından da kapasitenin arttırılması ile Kültür Merkezi’nde oluşturulan dikim atölyesinde devam eden maske üretiminde son rakamlar belli oldu.  

Düzce Belediyesi kaynaklarından alınan bilgilere göre, gönüllüler ve belediye personeli tarafından günde 20 bin adet üretilen maske imalatında, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün hedeflediği 3 milyon rakamına yaklaşıldı.

Pandeminin Türkiye’de ilk görüldüğü Mart ayından bugüne kadar, üretilen toplam maske adedi 2 Milyon 230 bin olurken, 2 Milyon 100 bin adet maskenin ise dağıtımı gerçekleştirildi.

Düzce Belediyesi tarafından, kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere, mahalle muhtarları aracılıklarıyla vatandaşlara ulaştırılıyor. Maske üretiminin, pandemi geçene kadar devam edeceği öğrenilirken, Kültür Merkezi’nin alt katında oluşturulan dikim atölyesinin ise genişletileceği öğrenildi.

Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün büyük önem verdiği maske imalatı ve dağıtımı büyük bir titizlikle yürütülüyor.

Haber: Savaş ARI