Koronavirüs salgını Türkiye’de ‘resmen’ 11 Mart gecesi hayatımıza girdi. Salgın nedeniyle Türkiye genelinde ölü ve vaka sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Salgınla mücadele için özellikle Düzceli yetkililer ve sivil toplum kuruluşlarından gelen “Evde Kal” çağrılarına Düzce Gürcü Kültür Derneği de eklendi. Dernek yöneticileri, sosyal medyada yayınladıkları video ile Düzceliler’e “Evde Kal” çağrısında bulundu.

“Evde kalalım, sağlıklı yaşayalım”

Dernek Başkanı Aydın Kubilay Düzceliler’e seslenerek, “Salgınla mücadelede, en etkin rol oynayan sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Biz de sağlık çalışanlarımızın yükünü azaltmak için evde kalalım. Bu süreci atlatmak için, bizlerde elimizden geleni yapmak zorundayız. Evde kalalım, sağlıklı yaşayalım.” dedi.

“Lütfen kurallara uyalım”

Dernek yöneticisi, sinema ve tiyatro oyuncusu Nurullah Çelebi de, “Lütfen kurallara uyalım, evde kalalım, sağlıklı olalım.” diye konuştu.

“Hayat eve sığar”

“Evde kal” kampanyasına destek veren Dernek Yöneticisi Mücella Ulcay da “Zor günlerden geçiyoruz. Hepimizin sorumlulukları var. Bu yüzden lütfen evde kalalım. Hayat eve sığar.” şeklinde konuştu.

Çocuklarıyla çağrı yaptı: “Evde Kal Düzce”

Mimar İrfan Dursun ise, çocukları ile birlikte “Evde Kal Düzce” çağrısında bulundu.

Hem Gürcüce, hem de Türkçe seslendi

Düzce Gürcü Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Aydın Dursun da hem Gürcüce hem de Türkçe, “Hanım efendiler, bey efendiler, evde kalalım, sağlıklı kalalım” ifadelerini kullandı.

Derneğin sosyal medya hesaplarından paylaşılan video, takipçileri tarafından büyük beğeni topladı.