Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, mahallelerde çocuk parkları oluşturmaya devam ediyor. Çakırlar Mahallesi’nde yaklaşık 4 dönüm üzerinde başlanan park çalışmaları kış şartlarına rağmen hızla ilerliyor.

Yetişkinleri de unutmayan ekipler parka fitness aletlerini de yerleştirecek. Parkın içerisine kamelyalar ve mangal yapılması için bölümler hazırlanırken, etrafına da yürüyüş parkuru yapılacak. 

GENÇLER SPOR YAPABİLECEK

Çakırlar ve civar mahallelerde yaşayan çocuk ve gençlerin oyunlar oynayıp spor yapmalarını düşünen Düzce Belediyesi, aynı alana basketbol sahası da yapacak. Gençler çocuk parkının karşısında futbol sahasının da tamamlanmasının ardından mahalleden çıkmadan spor yapabilecek. Çakırlar Muhtarı Nurettin Yıldız, bölgeye voleybol sahası yapacaklarını da belirtti.

PARKIN ADI ASIRLIK MEŞE AĞACINDAN

Çakırlar Mahallesi Muhtarı Nurettin Yıldırım, çocuk parkının yapılacağı alanda 200 yıllık meşe ağacının olduğunu ve parkın adını da Çakırlar Meşe Parkı ve Mesire Alanı olarak Başkan Yardımcısı Cengiz Tuncer ile belirlediklerini kaydetti. 200 yıllık olduğu belirtilen ağacın korumaya da alınacağı kaydedildi.

MUHTARDAN BAŞKAN ÖZLÜ VE BELEDİYEYE TEŞEKKÜR

Yıllardır park özlemini çektiklerini ve yapılan yeni parkın çok kapsamlı bir spor kompleksi haline geleceğini kaydeden Çakırlar Mahallesi Muhtarı Nurettin Yıldız, “ Yıllardır mahallemiz park özlemi çekiyordu. Belediyemizin sayesinde bu hasretimiz sona eriyor. Belediye Başkan Yardımcımız Cengiz Tuncer de bu konu ile yakından ilgilendi. Yapılan parkın içerisinde spor alanları da var. Bu alanda 200 yıllık meşe ağacımız var. Çakırlar Mahallesi asırlık meşe parkı ve mesire alanı adını verdik.

Su ve Kanalizasyon ekibi de burada çalışma yapıyor. Kış gelmeden tamamlamaya çalışıyoruz. Belediyemizde emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ederim. Belediye Başkanımız Sayın Faruk Özlü de çok güzel işler yapıyor. Bu çalışmalardan bize de bu park çalışması düştü. Çok güzel bir parkımız oluyor. Bütün çevre mahalle ve köylerden de vatandaşları çağırıyoruz. Tekrar başkanımıza ve tüm çalışanlara şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.

Çakırlar'da hummalı bir şekilde park yapımını sürdüren Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yanı sıra Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri de yağmurlama hatlarını döşemeye devam ediyor.