Rektörlük Çalıştay Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Azerbaycan Ankara Başkonsolosluğu Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova, Düzce Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Coşkun Zabunoğlu, Düzce Üniversitesi Türk Dünyası Topluluğu Başkanı Sagi Nebiyen ve Azerbaycanlı öğrencilerimiz katıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, öğrencilerin ve tüm Azerbaycanlılar’ın Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü’nü kutlayarak, Azerbaycan Ankara Başkonsolosluğu Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova’yı bu özel günde aralarında görmekten dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi.


“Burada okuyan her öğrenci Azerbaycan’ı temsil ediyor”
Açılış konuşmasından sonra duygu ve düşüncelerini Azerbaycanlı öğrencilerle paylaşan Azerbaycan Ankara Başkonsolosluğu Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova, Düzce üniversitesi öğrencilerine verdiği kaliteli eğitiminden dolayı memnuniyetini dile getirerek, Düzce Üniversitesi yönetimine ve akademik kadrosuna teşekkür etti. Azerbaycanlı öğrencilerle bir süre sohbet eden Necibe Nesibova, burada okuyan her öğrencinin Azerbaycan’ı temsil ettiğini unutmamaları gerektiğini vurguladı.


Düzce Üniversitesi’nde aldıkları eğitim ile önce ailelerine sonra da Azerbaycan’a faydalı olmaları öğüdünde bulunan Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova, mezun olmadan önce CV’lerini üniversite mezununa yakışır bir şekilde doldurmaları gerektiğinin altını çizdi. Azerbaycanlı öğrencilerin görüş ve önerilerini de dinleyen Nesibova, öğrencilere başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.


Azerbaycanlı yüz öğrenci eğitim görüyor
Programda kısa bir konuşma gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Türk Dünyası Topluluğu Başkanı Sagi Nebiyen, kendilerini bu anlamlı günde yalnız bırakmadıkları için Azerbaycan Ankara Başkonsolosluğu Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova’ya ve Rektör Yardımcısına teşekkür etti. Düzce Üniversitesi’nde Azerbaycanlı yüz öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Sagi Nabiyen, Düzce’de olmaktan ve Üniversitemizde eğitim almaktan dolayı memnun olduklarını dile getirdi. Azerbaycanlı tüm öğrencilerin birer Azerbaycan bayrağı olduğunun ve ülkelerinin temsilcileri olduklarını vurgulayan Nabiyen, Azerbaycanlı olarak, tüm milli bayramları ve özel günleri kutladıklarını, Azerbaycan kültürünü tanıttıklarını katılımcılarla paylaştı.
Bir Azerbaycanlı olarak çok daha fazla çalışmaları gerektiğinin altını çizen Sagi Nabiyen, Hocalı katliamını ve Karabağ’daki haklılıklarını tüm dünyaya kabul ettirmeleri gerektiğini söyledi. Program, günün anısına hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.