Düzce’nin çehresini değiştirmek için bürokratlık ve bakanlık tecrübelerini harmanlayarak kente hizmet etme gayreti gösteren Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, dört bir yandan yapımı devam eden projeleri yakından takip ediyor.

Bir yandan Ankara’nın yolunu sık sık tutarak projelerdeki bürokratik süreçlerle ilgilenen ve kaynak aktarılmasını sağlayan Özlü,  bir yandan da devam eden çalışmaları sık sık denetliyor.

Başkan Özlü son olarak özel önem verdiği ve Düzce’nin en işlek bölgesi olan İstanbul Caddesi’nde uygulanan ‘Kent Estetiği Projesi’ için sahada devam eden alt ve üst yapı çalışmalarını inceledi.

"EN UFAK AYRINTIYI DÜŞÜNEREK HAREKET EDİYORUZ”

Cedidiye Meydanı ile Millet Bahçesi’ni birbirine kavuşturacak olan projenin şehre ahenk katacağını kaydeden Başkan Özlü, "Mayıs ayı başında başladığımız 'Kent Estetiği Projesi' hızla ilerliyor. Arkadaşlarımız planlı ve programlı bir şekilde en ufak ayrıntıyı düşünerek hareket ediyorlar. Yapı Kredi Bankası ile Düzce Belediyesi arasındaki bölümde taş örme çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu da Valilik önü ve Ziraat Bankası arasında kalan kısım için altyapı çalışmalarına başladık. İnşallah kısa süre içerisinde orada da taş örme çalışmalarına başlayacağız. Taşlar örüldükten sonra kent mobilyaları ve ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirilecek. Son olarak da kademeli bir şekilde cephe giydirme işlemlerine başlayarak caddedeki çalışmalarımızı noktalayacağız.” dedi.

"MAĞDURİYET OLUŞTURMAMAK İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ”

Caddede devam eden çalışmalar nedeniyle esnaf ve vatandaşların mağdur olmamaları için yoğun çaba sarf ettiklerini de kaydeden Başkan Özlü; "Biz planladığımız tarihten önce çalışmalarımıza başladık. Daha önce hesapta olmayan 17 günlük kapanma durumu söz konusuydu. Biz de büyük ölçüde kapalı olan esnaflarımızı en az mağdur etmek adına çalışmalarımızı öne çekerek altyapıyı tamamladık. Taşlarımızın üretimi tamamlandığında ise örme işlemine başladık. Biz burada esnaf ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gayret gösteriyoruz. Bölge esnafı ve vatandaşlarımıza gösterdikleri hoşgörüden dolayı teşekkür ediyoruz, cadde tamamlandığında burası gerçekten nezih bir yer olacak." şeklinde konuştu.