Başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana belediyenin gereksiz harcamalarına ‘dur’ diyerek kemer sıkma politikasını devreye sokan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, milyonlarca liralık borcu 2 yılda önemli oranda eritti ve gelirleri katladı.

Düzce Belediyesi’ni borç yükünden kurtardı

2019 yılının ağustos ayında yaklaşık 452 milyon olarak açıklanan borç yükünü, kurumun sırtından almak için şeffaf yönetim anlayışıyla mali tedbirleri uygulamaya koyan Başkan Özlü, siyasi çevrelerden gelen tüm tepki ve eleştirilere rağmen savunduğu yönetim şeklinden geri adım atmadı. Belediyede har vurulup harman savrulan günlerin geride kaldığının mesajını net şekilde veren Özlü, “Düzce Belediyesi artık borç kıskacı altında ezilmeyecek” diyerek, memlekete ve Düzceliler’e hizmet etmek için belediyeyi kredilerle ayakta kalmaya çalışan bir kurumdan gelir elden eden bir kurum haline getirdi.

“Pozitif bir gelir-gider dengesi sağladık”

Mali disiplin, şirketlerin yeniden dizaynı ve kurum içi sil baştan yapılan düzenlemeler sayesinde 2 yılın sonunda Düzce Belediyesi amaçlanan hedefe ulaştı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, sosyal medya hesabı üzerinden videolu bir açıklamada bulunarak, sevindirici tabloyu şöyle aktardı:

“Son iki yıldır yapmış olduğumuz mali kaynak yönetimi çalışmaları sonucunda gelirlerimiz giderlerimizden daha fazla... Halkın olanı halkla hizmet olarak paylaştık, pozitif bir gelir-gider dengesi sağladık. Her şey değerli vatandaşlarımız ve memleketim Düzce için…”

Gelirler giderleri solladı

Paylaşılan videoda 2019 yılında 17.6 milyon TL, 2020 yılında ise 22 milyon TL gelirle, kasaya giren paranın giderleri solladığı vurgulandı.

Düzce Belediyesi’ni böyle karalamaya çalışmıştı 

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Bolu Belediye Meclis Toplantısı’na başkanlık eden Belediye Başkanı Tanju Özcan, yönettiği kurumu Düzce Belediyesi’ni karalamaya çalışarak, yüceltmeye kalkmıştı.

Özcan’ın toplantıdaki konuşmasında, “Yanı başınızdaki Düzce Belediyesi’nin haline bakın! Peşin satan esnaf, veresiye satan esnaf resmi var ya; Bizim durumumuz var ya, o peşin satan esnaf gibi Düzce’nin yanında. Paramız var, borcumuz yok, haczimiz yok! Esnafımıza borcumuzu ödüyoruz, adam bankadan kredi çekemiyor. Hani ne oldu? Hani iktidar olunca çift kanatlı oluyorduk? Ben Düzce ile niye kıyaslamayım kardeşim? Ben kendimi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile mi kıyaslayayım ben?” sözleri meclis sıralarında tepkiyle karşılanmıştı.

“Düzce Belediyesi bütçe fazlası verdi, sen ek bütçe istedin!” itirazlarına karşı gelen Özcan, “Git Düzceliler’le bir konuş. Çok çok doğru bilgi yani. Yalan! Yalan! Size yeminle söylüyorum çıkın Düzceliler’e sorun! Düzce Belediyesi’ndeki memur mu daha fazla para alıyor Bolu Belediyesi’ndeki mi? Çünkü sosyal denge tazminatını bile ödeyemiyor. Maaşlarını ödeyemiyor ya! Maaşlarını ödeyemiyor. Allah Allah.” diyerek gerçeği yansıtmayan sözlerini kabul ettirmeye çalışmıştı.

Keskin sessiz kalmadı, Özlü gereken cevabı verdi

Bu karalama hamlesine sessiz kalmayan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, “Bolulu hemşehrilerimiz böyle bir başkanı hak etmiyor.” derken, Başkan Özlü de yaptığı paylaşımla Özcan’a gereken cevabı vermiş oldu.