Yıllardır müstecirlerin eline bırakılan Avni Akyol ve İnönü parklarındaki işletmeler, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ve Düzce Valiliği’nin oluru ile yıkılarak bölgede Millet Bahçesi Projesi için düğmeye basıldı.

Parktaki bankları bile sökerek her yeri ücretli hale getiren işletmecilerin uyguladığı yüksek fiyat politikası sık sık eleştirilere neden olurken, halkın mekanları olan parkları ticari kaygılarla işleten müstecirlere ‘Dur’ diyen Başkan Özlü, yeni projede, hiçbir alanın şahsa verilmeyeceğini ve her yeri Düzce Belediyesi’nin işleteceğini duyurdu. Bu süreçte altı çizilen en başlı unsur ise fiyatların her zaman makul ve piyasanın altında olacağıydı.

Yakın zamanda ilk etabı Düzceliler’in hizmetine açılacak olan Millet Bahçesi gibi belediye işletmesindeki diğer mekanlarda da yiyecek ve içeceklerin uygun fiyatlarla satışa sunulduğunu düşünen bazı vatandaşlar hüsranla karşılaşıyor.

15 Temmuz Şehitleri Parkı’ndaki belediyenin kafede küçük çayın 3 TL’den satılmasını yardırgayan bir Düzceli, Öncü Whatsapp İhbar Hattı’na gönderdiği şikayette, “‘Ucuz hizmet vereceğiz’ diyerek her yeri yıkanlar, müstecirleri aratmıyor” serzenişinde bulundu.

0 542 767 18 81 numaralı Öncü Whatsapp İhbar Hattı’na ulaşan mesajda tepkili vatandaş, şu görüşlere yer verdi:

“Geçen gün 15 Temmuz Şehitleri Parkı’na kafeye gittik, çay içtik. Hesap ödemeye girdim ve çay 3 TL sanırım. Burayı Düzce Belediyesi işletiyor. O kadar insanı işinden edip her tarafı yıkanlar, ‘Belediyenin yerlerinde çay 2 lira, 3 lira olur mu?’ diye bağıranlar aynı şeyleri kendileri yapınca ses yok. ‘İster gel, ister gelme, istersen iç istersen içme’ mantığı… Benim derdim kimseyle değil ama bizden sonraki nesillere rahat ve iyi bir Düzce olsun isterim. Böyle giderse Düzce her zaman geri gitmeye mecbur.”