11 Ayın Sultanı bereketi ile geldi. Meteorolojinin tahminlerine göre, Nisan yağmurları yarından itibaren başlıyor. Yapılan son değerlendirmelere göre, Düzce ve çevresi yarından itibaren yeni bir gök gürültülü sağanak yağışlı yeni bir havanın etkisi altına girecek. Yağışların, önümüzdeki hafta sonuna kadar etkili olması beklenirken, yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, Düzceli vatandaşların sağanak yağışlar esnasında yıldırım düşmesi, ani sel ve su baskınları ile trafikte yaşanacak olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları bekleniyor.

Heyelan ve toprak kayması riski yüksek

Geçtiğimiz haftalarda bölgemizde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yumuşayan toprak, Nisan yağmurları ile birlikte heyelan ve toprak kayması riski oluşturuyor. Özellikle dağlık ve yüksek kesimlerde bu riske karşı vatandaşlara uyarı yapılıyor.

Orman yangını uyarısı

Öte yandan bugün Düzce’de etkili olması beklenen kuvvetli lodos ile ilgili Orman Genel Müdürlüğü’nden ‘Orman Yangını’ uyarısı geldi. OGM tarafından yapılan uyarıda, şu ifadelere yer verildi:

“Şiddetli lodos, düşük nem, yüksek sıcaklıklar nedeniyle bu hafta sonu orman yangını riskimiz yüksek.”