Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Beyaz TV ekranlarında yayınlanan ‘Gün Bugün’ programına konuk olarak moderatör Suat Sandalcı’nın sorularını yanıtladı.

“DÜZCE’NİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRMEYE KARARLIYIM”

Siyasete girmesindeki ilk amacın memleketi Düzce ile ilgili olduğunu kaydeden Başkan Özlü, “Benim siyasete girerken niyetim birincisi Düzce’nin çehresini değiştirmekti. İkincisi ise ihtisas alanımla ilgili Türkiye’nin kalkınmasına ve büyümesine katkı sunmaktı. Birincisini bakanlık döneminde kısmen gerçekleştirmeye çalıştım. Şu anda belediye başkanlığı yapıyorum. İnşallah Düzce’nin çehresini değiştirmeye kararlıyım. Bunun için çalışıyoruz.” dedi.

“PROJELER BU YIL TEK TEK HAYAT GEÇECEK”

Başkanlık koltuğunda geçen iki yılını anlatan Özlü, “İki yılda birçok projenin projelendirme safhasını gerçekleştirdik. Çünkü bir hazırlık dönemi gerekiyordu. Mali açıdan işlerimizi yoluna koyduk. Şu anda Düzceliler’e taahhüt ettiğimiz projelerin aşağı yukarı tamamına başlamış olduk. Bu yıl bunları tek tek hayat geçirdiğimiz yıl olacak” sözleriyle kentin dört bit yanında devam eden projelerin bu yıl biteceğinin müjdesini verdi.

“HİÇBİR İŞİMİZİ AYAKÜSTÜ KARARLARLA YAPMAYIZ”

Düzce’yi ayaküstü kararlarla değil geleceğe yön verecek uzun çalışma süreçleriyle yönettiklerini kaydeden özlü, “İki yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Bugüne kadar yaptığımız hiçbir işi ayaküstü kararlarla yapmadık. Yaptığımız her işin arkasında uzun bir çalışma ve hazırlık süreci var. Örneğin şehrimizin toplu taşıma sistemini kökten değiştirdik. Bir gecede bütün araçları, şoförleri, hatları, biletleme sistemini değiştirdik. Ama bunun arkasında yaklaşık 12 ay süren bir hazırlık süreci var. Türkiye’nin bu işi en iyi bilen profesyonellerinden danışmanlık aldık. Biz bilgiye, bilime ve tecrübeye önem veren bir kadroyuz. Hiçbir işimizi üstünkörü kararlarla yapmayız.” dedi.

ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Bazı kesimlerden yükselen tezcanlı eleştirilerin şehrin geleceğini planlarken bir yarar sağlamayacağını söyleyen Özlü, “Hazırlık sürecimiz zaman zaman eleştirilere sebep oluyor. ‘Niye hala olmadı? Hadi bir an önce olsun.’ Ama biz on defa düşünüp bir defa karar alan ve bu karadan dönmeyen bir yönetim sistemini benimsiyoruz.” ifadelerini kulandı.

“TÜM KARDEŞLERİMİ DÜZCE’YE DAVET EDİYORUM”

Düzce’nin sahip olduğu zengin doğa turizmine yıllardır ihmal edilen Konuralp’teki çalışmaları başlatarak tarih turizmini de ekleyen Özlü, “Türkiye’nin her yerinden kardeşlerimizi ben Düzce’ye davet ediyorum. Düzce çok güzel bir yer. Düzce gerçekten tabiatıyla, deniziyle, dağıyla, ovasıyla çok güzel bir yer. Ama maalesef şöyle bir sıkıntımız var. Düzce düz olduğu için Düzce’den geçenler hızlanıp gaza basıp geçiyorlar. Durmuyorlar.” diyerek tüm vatandaşları Düzce’nin tarihi ve doğal zenginliklerini yaşamaya davet etti.

‘DÜZCE’YE GEL’ KAMPANYASI BAŞLIYOR

COVİD-19’un başlamasıyla ‘Düzce’ye Gel’ kampanyası yapacaklarını açıklayan Özlü, “Buradaki Düzce’nin çevresindeki özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyük illerde yaşayanların Düzce’yi ziyaret ederek konaklamalarını istiyoruz.” dedi.

Başkan Özlü, programın devamında “Düzce’yi ikiye ayırmak lazım.” diyerek kentin turizm zenginliklerini anlattı:

“Düzce’nin güneyinde yayla ve şelalelerimiz vardır. Çok bilinen Topuk Yaylası ve Fenerbahçe Tesisleri. Yine Aydınpınar Şelalesi ki burada bir yatırımcı ile anlaştık çok güzel bir tesis kuruyoruz. Kanada evleri denilen ağaca montalanmış evler, beş yıldızlı otel konforunda çadırlar yapacağız. Burada çok güzel bir şelalemiz var. Dolayısıyla insanların buraya gelerek bir hafta sonunu geçirmelerini çok çok arzu ederiz. Yine Düzce’nin güneyinde bir kuş cennetimiz var. Kuşların göç güzergahlarında konaklama alanı. Burada kuş gözlem evleri var.

Düzce’nin kuzeyinde ise öncelikle Cumayeri’nde rafting yapmalısınız. Çok güzel bir rafting alanı var. Büyük Melen üzerinde yaklaşık 10 kilometrelik bir rafting pisti var. Konuralp bölgesi ki milattan önce 3. İla 5. Yüzyıla kadar giden bir yaşam alanının olduğu ve bizim de bu günlerde çok ciddi bir kazı çalışması yürüttüğümüz antik tiyatro var. Burası Karadeniz’in tek antik tiyatrosudur. Vatandaşlarımız burayı görerek kazı çalışmasına da katkı sunabilir. Akçakoca’da Ceneviz Kalesi ve deniz. Yığılca’da da çok güzel bir Sarıkaya Mağaramız var ki burası mutlaka ama mutlaka görülmesi gereken bir yerdir.”

Düzce’ye gelin çağrısını yineleyen özlü, “Biz gelmek isteyenleri misafir etmeye hazırız. Kalacak yerlerimiz ve ziyaret yerlerimizin hepsi hazır. Bekleriz.” diye konuştu. 

HABER: Mehmet GÜNESEN