Öncü Haber Merkezini arayarak, yaşlı anne ve babasının evinin soyulduğu yönünde bir ihbarda bulunan vatandaşın ihbarının asılsız olduğu ortaya çıktı. Hırsızlık olayı ile ilgili Konuralp Jandarma Karakol Komutanlığına, yaşlı çiftin başvurması üzerine evde yapılan incelemelerde hırsızlık bulgusuna rastlanmadığı öğrenildi.

İddiaya göre, Akyazı Camisinin yardım parasını kaybeden 75 yaşında ki Siyami Öztürk isimli bir vatandaş, 3 Nisan 2020 tarihinde Konuralp Jandarma Karakol Komutanlığına giderek, evin soyulduğu ve Akyazı Köyü Camisi için toplanan 2 Bin TL tutarında ki yardım paralarının çalındığı ihbarında bulundu.

Bunun üzerine eve gelen Jandarma ekipleri, evde inceleme yaptı. Yapılan inceleme sırasında, Öztürk kaybolan yardım parasının bulduğunu söyledi. Bunun üzerine Jandarma ekipleri, hanede hırsızlık yaşanmadığına dair tutanak hazırladı.

Konu ile ilgili Jandarma ekipleri tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“03.04.2020 günü Saat 09.10 sıralarında Düzce Merkez Akyazı Köyünde ikamet ettiği bilinen Siyami ÖZTÜRK isimli şahıs komutanlığımızı arayarak evde şeffaf poşete sarılı bir miktar parasını evin içinde bulamadığını, hırsızlanmış olabileceğini düşünerek komutanlığımıza ihbarda bulunmuş, Olay yerine gidildiğinde parasını bulduğunu herhangi bir mağduriyetinin olmadığını beyan etmesi üzerine olay ile ilgili olarak tutanak tanzim edilip herhangi bir işlem yapılmadan dönüş yapılmıştır.”

“YAŞLI ÇİFTİN FINDIK BAHÇESİ YOK! FINDIK HIRSIZLIĞI OLMASI İMKÂNSIZ…”

Yapılan açıklamada, yine aynı çiftin geçen yaz aylarında evlerine giren hırsızların 300 kilo civarında fındığının çalındığı yönünde ki ihbarın da asılsız olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Basında yer alan fındık Hırsızlığı ile şahsın karakolumuza herhangi bir müracaatının bulunmadığı, personelimizin 03.04.2020 tarihinde şahsın verdiği İhbar ile ilgili mülakat neticesinde geçen senelerde 300 kg fındığının çalındığını beyan etmesi üzerine görevli devriye unsurunu tarafından köy muhtarı ve komşular ile yapılan görüşme neticesinde böyle bir olayın varlığı konusunda herhangi bir bilgilerinin bulunmadığı, köy muhtarının beyanından şahsın 300 kg fındık elde edebileceği bir arazisinin bulunmadığı ile ilgili tespitler yapılmıştır.”