Sel afetinin vurduğu Akçakoca'da incelemelerde bulunmak ve kentin idarecilerinden bilgi almak üzere geçtiğimiz günlerde Düzce'ye gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Düzce'de de bazı temaslarde bulundu.

AFAD İl Binasında Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ile biraraya gelen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ardından Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'yü makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar dilemişti.

Taştepe'nin çalışmalarını yakinen takip ediyor

Hisarcıklıoğlu'nun şehrin yöneticilerinden sonraki durağı Düzceli tanınmış iş insanı Murat Taştepe'nin şirketi oldu. Düzce'de çeşitli alanlarda hizmet veren MT Teknoloji Şirketlet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Taştepe'yi işyerinde ziyaret eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yurtdışında yeni yatırım hazırlığında olan şirketin çalışmalarına ilişkin bilgiler aldı.

Düzce'ye yaptığı ziyaretlerin dışında birlikteki toplantılar ve düzenlenen birçok etkinlikte de Taştepe ile sık sık bir araya gelen Hisarcıklıoğlu, çalışmalarını yakinen takip ettiği Düzceli iş insandan ayrıca meclis üyesi olduğu Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki faaliyetlere yönelik de bilgi aldı.



Asya bölgesinde yatırım hazırlığı

Öncü Haber'e ziyaretin içeriğinden ve gündeminden bahseden MT Teknoloji Şirketlet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Taştepe şunları söyledi:

“Bizim Asya bölgesinde bir yatırım planımız vardı. Bu konu hakkında kendisinden destek istedik. Düzce’ye geldiğinde ziyaret edeceğini söylemişti zaten. Programları nedeniyle biraz geç oldu ama gece ziyaret etti bizi de sağ olsun. Düzce’de kurduğumuz, Bilim ve Teknoloji Komisyonu’muz vardı. Bu komisyonu ulusal ve genel anlamda nasıl büyütebiliriz, bu oluşumu nasıl sağlarız. Uluslararası yatırımlar için kendisinden destekler talep ettik.”

Görüşme oldukça verimli geçti

Toplantının oldukça olumlu geçtiğine değinen Taştepe ifadelerini şöyle sürdürdü:

“Randevular alındı. Hemen ertesi gün telefonlar geldi. Ülke ismi vermeyelim ama 2 ülkeyi ziyaret edeceğiz. Kendisi Düzce’yi çok seviyor zaten. Ayın 15’inde yeniden gelecek ve birkaç açılışa katılacak.”

 

"Afetzedelere destek sözü verdi"

Başkan Hisarcıklıoğlu’nun afetzedelere destek sözü verdiğini de belirten İş İnsanı Taştepe, ifadelerini şöyle sonlandırdı:

“Akçakoca ziyareti ardından burada neler yapabileceği konusunda Akçakoca Kaymakamı’ndan ve Düzce Valisi’nden bilgileri aldı. TOBB kanalı ile yardım taleplerine karşılık verecek.”

Tablo hediye etti

Öte yandna Düzce TSO Meclis Üyesi ve iş insanı Murat Taştepe, ziyaretin sonunda Hisarcıklıoğlu'na "Kaplumbağa Terbiyecisi" tablosu hediye etti.

Haber: C.ÜSTÜNER