Düzce Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi’ni sarsan gelişme! 2011 yılından bu yana Düzce OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Selim Yirmibeşoğlu’nun başı şu günlerde yıllardır ödemediği yüklü borç nedeniyle dertte… Düzce’nin tanınmış iş insanlarından Hızır Ekşi’ye olan yaklaşık 2.5 milyon TL’lik borcu uzun süredir ödemeyen Yirmibeşoğlu, icralık oldu.  

Koltuğu bir süredir sallantıdaydı

Organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren bir şirketi bulunmayan sadece kendisine ait fabrikayı kiraya verdiği için OSB ile bağlantısı olan Yirmibeşoğlu’nun koltuğu bir süredir sallantıdaydı.

Alkollü restauranta verdiği izin büyük tepki çekti

Özellikle 1. OSB içerisine alkollü bir restaurant açılması için izin vermesi ve bu restauranta sadece özel misafirler ve belli başlı sanayicilerin alınmasına yönelik talimatıyla tepkilerin odağına yerleşen Yirmişbeşoğlu için değişim düğmesine basan yine aynı yönetimdeki isimler oldu.

OSB yönetimi olağanüstü toplandı

Şu günlerde mevcut yüzölçümünün 2.5 katı büyümesi için başlatılan resmi süreçle adından söz ettiren 1. OSB’nin artık daha etkin ve verimli şekilde yönetilmesi amacıyla başkanın değişmesini isteyenlerin gür sesine kulak veren yönetim kurulu üyeleri, geride kalan hafta olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi.

İş insanı Ekşi alacağını tahsil edemeyince yargıya başvurdu

Bu toplantıda kendisi artık bir sanayici olmayan ve iş insanı Hızır Ekşi’ye olan yaklaşık 2.5 milyon liralık borcu nedeniyle mallarına hukuken haciz koyulan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yirmibeşoğlu’ndan görülen lüzum gereği görevi bırakması istendi.

Yıllar önce Hızır Ekşi’ye yaptırdığı işin karşılığını ödemediği iddia edilen Yirmişbeşoğlu’nun istifa ettiği öğrenilirken, konu hakkında OSB yönetiminden açıklama bekleniyor.

Yirmibeşoğlu’nun görevi bırakması ile koltuğun yeni sahibinin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sinan Kadri Karaman olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İşte OSB’yi yönetenler

Öte yandan Düzce OSB Yönetimi şu isimlerden oluşuyor:

Selim YİRMİBEŞOĞLU - Yönetim Kurulu Başkanı

Sinan Kadri KARAMAN - Yönetim Kurulu Başkan Vekili

Caner AYPAR - Yönetim Kurulu Üyesi

Veysel MERCAN - Yönetim Kurulu Üyesi

İsmail PENBEGÜLLÜ - Yönetim Kurulu Üyesi