Düzce’nin en önemli sorunlarından biri olan ve Düzceliler’i özellikle yaz aylarında susuzluğa mahkûm eden su sorununun tarihe karışması için hazırlanan iki aşamalı projenin ilk kısmı resmen başladı. Projenin Devlet Su İşleri tarafından yapılacak olan ilk aşama için imzalar atıldı.

Konuyla ilgili DSİ 5. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Düzce ilindeki içme suyu probleminin çözümü için Bölge Müdürlüğümüzce planlama ve proje çalışmaları tamamlanan Düzce Merkez İçmesuyu Tesisleri yapım işinde 14 Aralık 2021 tarihinde sözleşme imzalandı.” denildi.

Düzce İçme Suyu Arıtma, Ana İsale Hattı ve Deposu Projesi’yle DSİ eliyle hem eskiyen ana isale hattı sağlıklı çelik borularla değiştirilecek hem de yeni depo ve Uğur Suyu’na inşa edilecek olan 2 su tutan regülatörle şehre verilen suyun kapasitesi arttırılacak.

Projenin 2022 yılında başlanması beklenen ve İller Bankası desteğiyle yürütülecek olan ikinci kısmı ise Merkez’e bağlı 56 mahallede birden yürütülecek. Yaklaşık 700 milyon liralık proje başlatıldığında 55 kilometre çelik boru ve bin 230 kilometre polietilen su borularıyla içme suyu boruları yenilenecek.

HABER: Mehmet GÜNESEN