Düzce Belediyesi daha önce ihale açtığı ancak alıcı çıkmayan milyonluk arsasını tekrar satışa çıkartıyor.  

Bu kez bina da satışa dahil edildi

Mülkiyeti Düzce Belediye Başkanlığı'na ait olan ve Azmimilli Mahallesi’nde bulunan itfaiye binası arsası için 6 Temmuz 2021 Salı günü düzenlenen ihaleye katılım olmamıştı. İlk ihalede satışı sadece arsa için düzenleyen Düzce Belediyesi, talip olmayı düşünenlere ‘Bina yıkılıp sadece arsa verilecek’ bilgilendirmesi yapmıştı. Bunun üzerine ihaleye girme hazırlığı yapan bazı talipliler arsayı almaktan vazgeçmişti.

Yeni ihalede yıllarca itfaiye binası olarak hizmet veren yapı da satışa dahil edildi. Bu doğrultuda fiyat da katlandı. Azmimilli Mahallesi 220 ada 1 parsel konumlu bin 865 metrekarelik arsanın önceki ihalede 4 milyon 412 bin 360 TL olan tahmini bedeli, mevcut itfaiye binasının da eklenmesi ile 5 milyon 250 bin TL’ye yükseltildi.

İhaleler belediye encümen salonunda

14 Aralık 2021 Salı günü saat 16:15’te Düzce Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda düzenlenecek ihale, encümen huzurunda gerçekleşecek. Yine aynı gün ve aynı yerde düzenlenecek diğer iki ihalenin bilgileri ise şöyle:

Mülkiyeti Düzce Belediyesi’ne ait olan Yörükler Mahallesi’nde bulunan bin metrekarelik arsa saat 16:00’da 700 bin 405 bin TL tahmini bedelle satışa çıkartılacak. Beslanbey Mahallesi’ndeki 2 bin 500 metrekarelik arsanın muhammen bedeli ise 2.5 milyon TL olarak açıklanırken, ihale saatinin 16:30 olduğu duyuruldu.

Açık teklif usulü arttırmayla satılacak

Açık teklif usulü arttırmayla gerçekleştirilecek olan ihalelere yönelik Düzce Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İhale edilecek mülklere ait geçici teminat tutarları yüzde 3 oranında olup, Katma Değer Vergisi Kanunun 17/4-p maddesi uyarınca (K.D.V.‘den istisna) K.D.V. muaf olup tahmini satış bedelleri ve ihale teminat tutarları belirtildiği gibidir.”