Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Mutfak Sanatları Merkezi’nde akşam yemeğinde yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi. Basın mensuplarıyla akşam yemeğine AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin de katıldı.

‘Sizin aranızda da kuvvetli diyalog yok, kongre yapalım’

“Böyle bir günde sizinle ilgili konuları konuşmak isterim.” diyerek yemeğin ardından bir konuşma yapan Başkan Özlü, “2.5 yıldır sizden ‘Bizim sorunlarımızı konuşacağımız bir toplantı, bir kongre yapalım.’ teklifi gelmedi. Sizden gelmedi ama ben size bunu teklif ediyorum. Sizin sorunlarınızın konuşulacağı bir toplantı veya kongre yapalım. Bütün masraflarını ben karşılayacağım. Ben bakıyorum ki sizin aranızda kuvvetli bir diyalog yok. Hepinizin bir araya geldiği bir toplantıya şahit olmadım.” diyerek basınla ilgili bir kongre organize edilmesi fikrini ortaya attı.

‘İlk duyduğunuz bilgiyi haber yapmayın, araştırın’

Ardından Düzce basını ve haber anlayışıyla ilgili değerlendirme yapan Özlü, kendisini ‘sinirlendiren’ konuları dile getirdi.  Gazetecilere, “2Bakıyorum size bir bilgi geliyor. Gelen bilginin doğruluğunu teyit etmeden yazıyorsunuz. Bunu yapmayın. Bunu kontrol edin.” diyen Özlü, Ankara tecrübelerindeki ulusal gazetecileri de örnek gösterdi. Özlü, “Ben Ankara’da çalıştığım dönemlerde askerler çok etkinlerdi. Ulusal basında çalışan savunma muhabirleri vardır. Adamın tek konusu savunma işidir. Onlar bir haber alınca sorarlardı. Yine bildiklerini yazarlardı ama sorarlardı. Doğruluğu kanıtlanmış bilgi istihbarattır. Dedikodu istihbarat değildir. Düzce’de böyle bir eksiklik var. Araştırma tarafı maalesef zayıf. İlk duyduğunuz bilgiyi haber yapmayın. Bakın, araştırın. Çok rica ediyorum. Yine bildiğinizi yazın. Basın tabii ki özgür ama bu işin araştırma yönü biraz eksik.” dedi.

‘2 şey beni çok kızdırıyor, biri yalan biri çarpıtma haber’

Yanlış haber ve çarpıtma haberin kendisini sinirlendirdiğini belirterek ‘İçinizde yapanlar var’ diyen Başkan Özlü, “En çok kızdığım 2 şeyi söyleyeyim. Bunlardan birincisi yanlış haber. İçinizde yapmıyoruz diyenler olmasın. Yapanlar var. Çünkü teyit etmiyor kolayına kaçıyor. Yanlış haber beni çok sinirlendiriyor, rahatsız ediyor. İkincisi çarpıtma haber. Bu da beni çok sinirlendiriyor. Örnek vereceğim. Geçenlerde İçişleri Bakanlığı genelge yayınladı. İllerin tanıtım toplantısını belediyeler değil valilikler yapsın şeklinde. Sizlerden birinin haberini bir arkadaşım gönderdi. Düzce Belediye binasının resmi, Düzce Valiliği resmi. Haber de deniyor ki, ‘Belediyeden alındı, Valiliğe verildi.’ Bizim Düzce Belediyesi’nin Düzce dışında yaptığı hiçbir tanıtım toplantısı yoktur. Bunu okuyan insan zaten altını okumuyor diyor ki, ‘Demek ki Düzce Belediyesi yanlış bir iş yaptı ki bu yetki alınıp valiliğe verildi.’ Bizimle alakası yok. Türkiye çapında bakanlığın bir genelgesi. Onu oraya koyan arkadaş ya cahil ya da kötü niyetli. Algı oluşturmaya çalışıyor. Benim ricam doğru neyse onu yazalım.” diye konuştu.

‘Herkesle görüşmeye hazırım’

Düzce için siyaset, basın, STK’lar olarak birlikte mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayn özlü, “Benim kimseye karşı bir dargınlığım kırgınlığım olamaz. Ben bu şehrin belediye başkanıyım. Ben bu şehirde herkesle görüşeceğim.” diyerek görüşmek isteyen gazetecilere de telefonunun ve kapılarının açık olduğunu belirtti.

‘Bardağın dolu tarafını da görün’

Özlü gazetecilere yönelik sözlerini ise şöyle tamamladı:

“Sizden ricam bardağın hep boş tarafını değil, bardağın dolu tarafını görün. Bardak hep boş değil. Bazı arkadaşlar var ki hep boş tarafı görüyorlar.”