Birçok il ve ilçe de birlik ve beraberlik gösteremeyen siyasi partiler Düzce’de tam aksine birlikte hareket ediyor.  Partili il başkanlarının 4.toplantısı Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Vatan Partisi Düzce İl Binası’nda gerçekleşen toplantıya AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, CHP Düzce İl Başkanı İlhan Duru, MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, Demokrat Parti Düzce İl Başkanı Mithat Ceylan, Büyük Birlik Partisi Düzce İl Başkanı Engin Bedir, Yeniden Refah Partisi Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk, Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez ve İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er katılım sağladı.  



Düzce’nin gündemi ve sorunlarının konuşulduğu ayrıca birlik, beraberlik mesajlarının verildiği partili il başkanları toplantısında açılış konuşmasını yapan Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez , “4.sünü gerçekleştirdiğimiz toplantımıza hoş geldiniz” diyerek başladı. Sönmez, sözlerine şöyle devam etti:

“Siyasi Parti il başkanları olarak 4. Toplantımızı gerçekleştiriyoruz. İl başkanları bir araya gelerek Düzce’nin ve Türkiye’nin gündemini değerlendirme tavrı emsali olmayan bir tavır . Ama Cumhurbaşkanımızın Samsunda verdiği fotoğrafla eş değer olan önümüzde ağır sorunları olan hem Türkiye’de hem Düzce’de çözmek için tüm milletin birlik olması gerektiğini ancak böyle bir birliktelikle sorunları çözeceğimizin bilinciyle hareket ediyoruz. Mehmetçik üç cephede operasyon yapıyor Irakta, Suriye’de, Türkiye’de Suriye’nin kuzeyi biliyorsunuz koridor oluşturuldu. Suriye’de  kuzeyi parçalandı atıldı ama daha sorunlar devam ediyor. Doğu Akdeniz, Kıbrıs ,Ekonomik kriz bunlar ciddi sorunlardır. Düzce’nin de sorunları var bizler İl başkanları olarak  bu birlikteliğimizi devam ettireceğiz.”

“Toplantıların önemi gerçekten büyük”



Ak Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin konuşmasını yaparken zor bir görev yaptıklarını söyledi ve şu ifadelerde bulundu:

“Toplantıların önemi gerçekten büyük. Zor bir görevi yapıyoruz. Bir araya gelmez dedikleri çeşitli siyasi görüşlerdeki il başkanlarının bir araya gelmesi çok önemli.  Dolayısıyla bunun birbirimizi tanıma açısından ve Düzce’nin sorunlarını hızlıca çözüme kavuşturma konusunda AK Parti olarak önemsiyoruz.  Başkanıma teşekkür ediyorum. Her ay bir il başkanının ev sahipliğinde yapıyoruz. Şartlar eşit, bir araya gelebiliyoruz.”

“Mahalle ziyaretlerinden geliyorum”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile mahalleleri gezdiklerini belirten Keskin, şunları söyledi:

“Bu akşam buraya mahalle ziyaretlerinden geliyorum. Sayın Başkan Dr. Faruk Özlü, meclis üyeleri, belediye personelleri ve teşkilatımızla mahalleleri ziyaret ediyoruz. Seçim zamanı değil seçimden sonra da mahallelilerin dertlerini dinlemek, ihtiyaçlarını, eksik bıraktıklarımızı görmek için iyi bir çalışma oluyor. Bu akşam Arapçiftliği akınlar mahallesindeydik. Bu millete hizmet etmek için tüm hızımızla devam ediyoruz. Bunu yaparken de tüm siyasi partilerin çalışmalarına, sözlerini dinlemeye ihtiyacımız oluyor. Bu toplantıları çok önemsiyoruz. Toplantıların haricinde de konuşurken eksiğimizle fazlamızla ama iyi niyetimizle ele alıyoruz. Herkese teşekkür ediyorum tekrar. “

“Düzce’mize 62 doktor kararı çıktı”

Türkiye’de sağlık alanında özellikle bazı alanlarda hekim sıkıntısı var diyen AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin şu ifadeleri kullandı:

“Ankara’da bakanlıklarda bu işin takibini yapıyoruz. Ben haftada 3-4 kez Ankara’ya gidiyorum. Düzce’mize 62 doktor kararı çıktı. Bu önemliydi. Sağlık bakanımızla görüştük, milletvekillerimizle. Eksikliklerimiz hala var. Bunun da üzerine gidiyoruz. Türkiye’de sağlık alanında özellikle bazı alanlarda hekim sıkıntısı var.”

“İl başkanlarıma teşekkür ediyorum”

30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayan Keskin, sel afetinden sonra bir olduklarını ifade etti ve şöyle konuştu :

“30 Ağustos Zafer Bayramı tüm milletimize kutlu olsun diyoruz ve bunun önemini çocuklarımıza anlatmalıyız. Ak parti olarak, Düzce’de bir aydır çeşitli işlerle uğraşıyoruz. Milletvekillerimiz, teşkilatlarımız, belediye başkanlarımız olarak. Sel afetinden sonra gerek Ak partili gerekse de MHP’li belediye başkanları ve diğer siyasi partilerin genel merkezlerinden gelenlerle hepimiz bir olduk. İnsanların yaralarını sarmak için ve dertlerine deva bulmak için uğraşıyoruz. Herkesten Allah razı olsun, bütün il başkanlarıma teşekkür ediyorum.”

“Bizim yaptığımız birliktelik Düzce’nin önünü açacak”

Düzce’yi daha iyi hale getirmek için yapılan birlikteliğin devam ettiğini vurgulayan Yeniden Refah Partisi Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk, şu ifadeleri kullandı:

“Şuanda bizim yaptığımız birliktelik Düzce’nin önünü açacak Düzce’yi daha önemli hale getirecek birlikteliği devam ettiriyorlar. Bu konuda il başkanlarıma Teşekkür ediyorum. Tabi ki Düzce’de bürokrasi eksikliği var. Bu yüzden Düzce doğal zenginliğini tam manasıyla yaşayabilen bir yer olmadı. Türkiye’nin ortasında metropol şehirlerin ortasında bulunan bir Düzce bu kadar doğal güzelliğin olmasına rağmen tam manasıyla faydalanamaması bizleri de üzüyor. İnşallah Düzce’de bu birlikteliği devam ettirerek bir ve diri olarak Düzce’mizi ekonomik olarak siyasi olarak çevresel kötü alışkanlıklar olarak çok ciddi bir sıkıntı var birlikte hareket ederek Düzce’nin güzel bir şehir olacağına inanıyoruz.”

“Vakıf veya dernek kurmak için önergemiz var”



Düzce’de bir vakıf veya dernek kurarak öğrencilere burs vermek istediklerini belirten MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, şu şekilde konuştu:

“Burada her partiden il başkanları varız ama  hiçbir şekilde genel siyasete girmiyoruz yerelde hep Düzce’nin menfaatleri konusunda ne yapılması gerekiyorsa en iyisini yapmak için istişare ediyoruz .Tabi genel siyaset bizim işimiz değil biz yerel siyaset yapmaya çalışıyoruz. Düzce biliyorsunuz tarımsal bir ovaydı biz Düzce’yi  organize saniyeleriyle boğduk. Biz düzce olarak bir vakıf veya dernek kurarak   biliyorsunuz ekonomik şartlar ortada burs vermek zorunluluğu var. Bu organize sanayideki geri dönüşümleri vakıf üzerinden alıp öğrencileri burs alabileceği vakıf olabilmesi için bir önerge sunacağım. Yarın 30 Ağustos bütün Türk milletinin Düzce halkının 30 ağustos zafer bayramını kutluyorum teşekkür ediyorum.”

“30 Ağustos herkese kutlu olsun"



30 Ağustos ruhuyla birlikteliğinin yöremizde gerçekleştiğini aktaran CHP Düzce İl Başkanı İlhan Duru şu ifadeleri kullandı:

“Yarın kutlayacağımız 30 Ağustos zafer bayramı ulusumuza hayırlı olmasını temennisiyle. 30 ağustos arifesinde gerçekleştireceğimiz toplantımızın 30 ağustos ruhunun birlikteliğinin bizlerde burada yöremizde gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bizler yöremizde gördüğümüz eksiklikleri icranın başında olan il başkanımıza söyleyerek giderilmesi noktasında tavsiyelerde bulunuyoruz. İl başkanımızda bizim bu tavsiyelerimizi önemsiyor.”

“Birlikteliğimiz tansiyonu düşürüyor”



Birlikteliğin verimli geçtiğini ve sokakta nabzı oldukça düşürdüğünü söyleyen İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er şunları söyledi:

“Bence çok verimli geçiyor verimliden kastım buradaki birlikteliğin gerek yazılı sözlü basında gerek sokakta siyasi tansiyonu ciddi şekilde düşürdüğünü tanıklık ediyorum. Daha önceki donemler kıyasla daha yapıcı söylemlere daha birleştirici söylemlere sahip insanların bir araya gelmesinden ben çok mutluyum.”



HABER: C.A.KUŞ