Düzce Belediyesi Sosyal ve Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren “Evde bakım Hizmetleri Birimi”, 56 mahallede Düzcelilerin yardımına koşuyor. Düzce Belediyesi’nin hizmetinden yararlanan vatandaşların ise yüzleri gülüyor.

Düzce Belediyesi’nin hizmet sunduğu Evde Bakım Hizmetlerinden, 1 ay içerisinde 65 kişi yararlandı. Ekipler tarafından; yaşlı ve kimsesiz birçok vatandaşın evinde temizlik işlemi gerçekleştirildi. Ev temizliği için başvuran yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların evi temizlendi. Kişisel bakımları yapılarak erzak yardımında bulunuldu. Öte yandan evde temizlik işleri gerçekleştirilen vatandaşlara sosyal çalışmacı birimi tarafından psikososyal görüşmeler sağlanıp çeşitli etkinlikler yaptırılarak moral desteği verildi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra insana doğrudan dokunan hizmetlerinde önemli olduğunu söylerken, “Evde Bakım Hizmeti” için başvuruda bulunan tüm Düzcelilere eşit bir şekilde hizmet verildiğini söyledi.

Belediyenin imkânlarının ve kapılarının her zaman vatandaşlara açık olduğunu söyleyen Başkan Özlü, “Evde Bakım Hizmetlerimiz ücretsiz. Tüm halkımızın mutlu ve sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürmesi için çalışıyoruz.” dedi.