Her gün yüzlerce Düzceli’nin çeşitli işlemlerini yaptırmak için başvurduğu Hükümet Konağı’nda bulunan İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü ve Merkez İlçe Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü yapılan yenileme ve düzenleme çalışmasıyla yepyeni bir yüze kavuşurken hem vatandaşa hem de personele konforlu ve sağlıklı ortamlar sağlandı.

Nüfus Müdürlüğü artık daha konforlu

Bürokratik işlemlerde en yoğun noktalardan biri olan müdürlükte boş alanlar değerlendirilerek pandemi döneminin olmazsa olması mesafe kuralına uygun şekilde geniş bekleme salonları ve yeni birimler eklendi.

Vatandaşlara yeni bekleme ve oturma alanları yapılırken personel de düşünülerek salgın riski olmadan yemek yiyebilmeleri için mutfak eklendi. Işıklandırmalar ve kullanışlı mobilyalarla müdürlük güzel bir görüntüye kavuşturuldu. Müdürlüğe gelen Düzceliler, ortaya çıkan değişimden memnun kaldı.

Daha sağlıklı ortam tahsis edildi

Müdürlüğün son halini Öncü Haber ekibine gezdiren Düzce İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Yıldız Altınkoç, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

9 ay önce yapılan atamanın ardından nüfus hizmetlerinin başına geçen Müdür Altınkoç, “9 ay önce atandığımda İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun ufuk projelerinden olan konsept çalışması burada yapılmıştı. Kapsamında birtakım sıkıntılar vardı. Malum COVİD-19 döneminde hem personel hem de vatandaş açısından sağlıklı bir ortam olmadığı için belli bir düzenlemeye ihtiyaç duyduk. Bu düzenlemeyi yaparak hem vatandaşın bekleme alanını hem de personelin çalışma alanını daha konforlu bir hale getirdik. Umarım Düzce için hayırlı olur.” dedi.

Düzceliler beğendi

Vatandaşlardan da güzel geri dönüşler aldıklarını kaydeden Altınkoç, “Ben güzel olduğunu düşünüyorum ve vatandaşlardan bu anlamda olumlu geri dönüşler alıyoruz. Geçen hafta da valimiz ziyarette bulundular. Dairemizin son halini görüp beğendiler. Bundan sonra daha iyi şeyler yapmaya gayret göstereceğiz.” diye konuştu.

Günlük ortalama 300-350 işlem yapılıyor

Valiliğin en yoğun birimlerinden olan dairede günlük ortalama 350 işlem yapılmakla birlikte bu sayının 800’ü gördüğü günlerin olduğunu belirten Altınkoç, “Günlük ortalama 300-350 işlem yapılıyor. Ancak bu zaman zaman değişebiliyor. 700-800 işlemin yapıldığı zamanlar da oluyor. E-devlet üzerinden adres beyanı yapılabiliyor. Nüfus kayıt örneği, yerleşim yeri belgesi alınabiliyor. Bunlar vatandaş açısından çok büyük kolaylık.” diyerek turkiye.gov.tr, e-Devlet Kapısı’ndan artık birçok işlemin yapılabildiğini söyledi.

Vatandaşa yeni kolaylık: Nüfusmatik

İçişleri Bakanlığı’nca 81 ilde eş zamanlı olarak nüfus işlerinde kolaylık sağlanması için hizmete alınan Nüfusmatik’ten de bahseden Düzce İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Yıldız Altınkoç, “Son zamanda yeni bir hizmetimiz var. Nüfusmatik de ilimizde şu anda kullanıma açıldı. Vatandaş için gerçekten çok büyük kolaylık. 15 yaşından küçük çocukların kimliğini almasını, adres beyan yapılmasını, e-imzanın yüklenmesini, randevu oluşturulmasını ve benzeri işlemlerini vatandaşımız Nüfusmatik üzerinden yapabiliyor. Henüz vatandaşlarımız buna alışık değil ama hem vatandaşı hem memuru ciddi anlamda rahatlatacak. Bir de yerel yazılım olduğu için onur duyacağımız bir çalışma.” ifadelerini kullandı.  

HABER: Mehmet GÜNESEN