Düzce’nin sağlık hizmetleri kamu ve siyasilerin el ele vermesi ile giderek güçleniyor.

AK Parti Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Fahri Çakır’ın Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ile birlikte Sağlık Bakanlığı nezdinde yaptığı görüşmelerin meyvesi toplanmaya başladı. Koronavirüs salgınında hayati öneme sahip olan yoğun bakım yatak sayısının artması için Ankara’da başlatılan girişimler olumlu sonuçlandı. Bakanlıktan Düzce’ye 12 yataklı 2. basamak yoğun bakım ünitesi kurulması için onay çıktı.

Bu doğrultuda İl Sağlık Müdürü Yılmaz, koordinesinde, devlet hastanesi binasında hızlı bir düzenlemeye gidildi. Farklı bir alana taşınan diyaliz ünitesi bölümü, yoğun bakıma dönüştürüldü. Gerekli yatak ve tıbbi cihazların kısa sürede temin edilmesi sonrasında 12 yataklı yeni ünite bugün hizmete girdi.

Yeni yoğun bakımda incelemelerde bulunan Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, personel ile istişarelerde bulundu.

Öte yandan 2 yıl önce Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde sadece 28 yoğun bakım yatağı var iken bu sayı bugün 79’a yükselmiş oldu. Şu an devlet hastanesindeki 79 yoğun bakım yatağının 53’ü ise koronavirüs salgını nedeniyle pandemi yoğun bakımında bulunuyor.

Düzce’nin sağlıkta bölgeye hitap eder düzeyde verdiği hizmetin daha da kaliteli hale gelmesi adına idareci ve siyasilerin yürüttüğü çalışmaların artarak devam etmesi bekleniyor.