Yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgınıyla mücadelede 22 ay geride kalırken Omicron varyantı kâbusu yayılmaya devam ediyor. 21 Ocak günü Türkiye genelinde 75 bin 555 kişiye daha koronavirüs teşhisi konulurken 181 kişi de virüsle mücadeleye yenik düşerek hayatını kaybetti.

Vakalar yeniden 300 sınırında

1 Temmuz’da başlayan tam normalleşmeyle vaka ve vefat sayılarının tavan yaptığı Düzce de artıştan nasibini alırken ekim ayında başlayan düşüş eğilimi 3 hafta önce yerini yükselişe bırakmıştı. Düzce’de günlük vaka sayısı yeniden 300 sınırına dayandı.

3 haftada vakalar 4 katına çıktı

21 Ocak günü Düzce’de 276 kişiye daha COVİD-19 tanısı konuldu. 75’e kadar gerileyen günlük vaka sayısı 3 haftada 4 katına yaklaştı. An itibariyle il genelindeki izolasyon süreçleri devam eden aktif vakaların sayısı bin 763 oldu. Mart 2020’den bu yana Düzce’de salgına yakalananların sayısıysa 77 bine yaklaştı.

Vefat sayısı 328’e çıktı

Hastalığı ağır atlatan 61 vatandaş pandemi servisinde tedavi görürken, 17 hasta pandemi yoğun bakımında yaşam savaşı veriyor. Yoğun bakımdaki 10 hasta ise entübe edildi. Nerdeyse her gün bir acı haberin geldiği kentte Düzce’de salgının yaşamdan kopardıklarının sayısıysa 328’e çıktı.

‘Maske kullanımında ısrar edin’

İl Sağlık Müdürlüğü salgına karşı maskenin önemine dikkat çekti. Yapılan açıklamada, “Omicron varyantının yayılma hızı dikkate alınarak maske kullanımında ısrar edilmelidir. Maske en pratik ve etkili korunma yöntemidir. Fakat kuralına uygun olarak, ağzı ve burnu kapatacak şekilde takılmalıdır. Maskenin koruyuculuğundan tam yararlanmak için özenli olun.” denildi.

HABER: Mehmet GÜNESEN