Düzce Abhaz Kültür Derneği’nin 2 yılda bir yapılan Olağan Kongresi, Turan Otel Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Aydın Koç’un yaptığı kongreye Abhazya Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi İbrahim Ayüzba, önümüzdeki dönem Düzce CHP’den milletvekili aday adayı olması muhtemel Talih Özcan, Abhaz Dernekleri Federasyon Başkanı Atanur Aksoy, Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş, Düzce Adige Kültür Derneği Başkanı Murat Seyok, davetliler ve üyeler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede,  konuklara sırasıyla söz verildi. Birlik ve beraberlik mesajlarının ve karşılıklı başarı dilleklerinin dile getirildiği konuşmaların ardından derneğin, faaliyet raporu, hesaplarının, denetleme kurulunun raporunun ve yeni dönem, tahmini bütçesinin Başkan İlhan Kıymet tarafından okunmasına geçildi ve oya sunuldu ve tüm maddeler, oy birliğiyle ibra edildi. 

 “SOSYAL TESİS PROJEMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Dernek Başkanı Kıymet, kongrede yaptığı konuşmada, “ Bizlere destek olan ilimiz yöneticilerine, siyasi partilere ve sivil topum kuruluşlarına, değerli üyelerimize, dostlarımıza, dayanışma için verdikleri destek için teşekkür ediyoruz. Ayrıca, bize kongremiz için salonunu tahsis eden Turan Otel sahibi Selahattin Turan’a da teşekkür ederiz” dedi.

İlhan Kıymet, bir süre önce dernek sosyal tesis için başlattıkları projeye de değinerek, arsasının parasının verilen desteklerle  ödendiğini, ancak bina yapımı aşamasında araya pandemi tedbirlerinin  çıktığını, bu nedenle sorun yaşadıklarını ve inşaat malzemelerinin de bu zaman zarfında pahalandığını, bu proje için yeniden bir toplantı ve ortak akıl ile hareket edilmesi gerektiğini düşündüklerini vurguladı. 

YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Kongrede daha sonra yönetim kurulu ve diğer organların seçimi maddesine geçildi. Tek liste ve tek adayla gidilen seçim, açık oylama ile gerçekleşti. Seçim sonunda İlhan Kıymet, 7. defa başkan seçildi. Abhaz Kültür Derneği Yönetim Kurulu Asil Üyeleri şu isimlerden oluştu: İlhan Kıymet, Zuhal Gürer, Selda Kap, Emel Akbaş, Bülent Cicü, İbrahim Acar, Nebi Kap, Özdemir Zorlu, Kurtuluş Tokcan, Eser Arbaş, Ferit Özdemir.

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ