Düzce Belediyesinin, Tarımsal Kalkınma Merkezi Projesi kapsamında ekimi yapılan tıbbı aromatik bitkiler ekonomiye kazandırılıyor. Birçok iştirakçisi olan proje kapsamında hasadı yapılan bitkilerden ilk kekik yağı çıkarıldı. Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Tarım Akademisi arazisine kurulan Distilasyon (Damıtma) makinesi ile su buharı kullanılarak kekik yağı elde edilmeye başlandı.

"BÜYÜK İŞ BAŞARDIK"

Kekik yağının ilk damıtma işlemlerini yakından takip eden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, ilk hasattan ilk yağın elde edilmesiyle birlikte projenin ekonomik değerinin de arttığını kaydetti. Kendi elleriyle damıtılan kekik yağını alan Özlü, “ Geçen yıldan bu yana bu ürünleri elde ettik. Büyük bir başarı elde ettik. Ellerinize sağlık ” diyerek projeyi hayata geçirenlere de teşekkür etti.

"BİTKİLERİN HER HALİ KULLANILACAK"

BELTUR A.Ş. elde edilen kekik yağının birçok alanda kullanılması için satışını yapacak. Öte yandan kekik yağı işlemlerinin ardından kalan kekikler de sofralarda kullanılmak üzere satışa sunulacak.

MAHALLE KONAKLARI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Öte yandan, Düzce Belediyesi tarafından başlatılan mahalle konakları ile ilgili çalışmalar devam ediyor.  Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Çavuşlar Mahalle konağındaki inşaat çalışmaları inceledi. İç tefrişatına başlanan konakta çalışmaları inceleyen Başkan Özlü, “Mahalle sakinlerimize nezih bir konak oluşturacağız” dedi.

İncelemeleri sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Özlü, “Tamamı ahşaptan olan bu konak mahalle sakinlerimizin ikinci evi haline gelecek. Bu konağımızda meslek kurslarımızla da eğitimler vereceğiz. Düzce’mizin tamamını düşünüyor, tamamına hizmet ediyoruz” dedi.

Çavuşlar mahalle konağında iç tefrişat çalışmaları başlarken konağın dolapları takılmaya başladı.