Program kapsamında Düzce’ye gelen Cebeciİ’nin ilk durağı Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Cumhurbaşkanı Danışmanı Hamza Cebeci, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ve Okul Müdürü Osman Kutlu ile kısa görüşmelerinin ardından, lisedeki gençlere yönelik bir konferans verdi.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği konferansın ardından Cumhurbaşkanı Danışmanı Cebeci, Türkiye Gençlik Vakfı İl Temsilciliğini ziyaret ederek, burada İl Temsilcisi Ersoy Mutlu ve beraberindeki heyet ile gençlik odaklı projeler üzerine görüştü.

Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, TÜGVA İl Temsilciliği ziyaretinin sonrasında ‘Şehrimizin Yetiştirdiği Değerli İsimler İle Düzce Buluşmaları’ programının ilk onur konuğu olarak, Erguvan Sosyal Tesislerine geldi.

Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Darülaceze Başkanı Hamza CEBECİ’nin ilk konuğu olduğu ‘Şehrimizin Yetiştirdiği Değerli İsimler İle Düzce Buluşmaları’ programına Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırba, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ercan Öztürk, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Sat, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin, diğer kurum müdürlerinin yanı sıra TÜGVA Düzce Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri, farklı meslek erbapları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve Düzceliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan TÜGVA İl Temsilcisi Ersoy Mutlu, şunları kaydetti: ‘’Sahici bir ilişkinin en güzel tarafı her koşulda bir olabilmek, paylaşabilmektir. Şu an bu güzel ortamı bizimle paylaşmakta olan, burada olmasa da gönlümüzde yer alan, gönlünde yer edindiğimiz herkesle bir olduğumuzu, beraber olduğumuzu ve hep birlikte daha büyük bir Türkiye için çalışmak arzusunu taşıdığımızı güçlü ve samimi bir şekilde ifade etmek isterim.’’

Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, Düzce’ye olan ilgi ve sevgisini dile getirerek, misafirlerle tecrübe paylaşımında bulundu. Konuşmasında güncel konulara da değinen CEBECİ, aynı vatanda yaşıyor olmanın ve dolayısıyla kardeşlik hukukunun bir gereği olarak, kişisel anlaşmazlıkları, ihtilafları ve fikir ayrılıklarını bir kenara bırakıp daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye hedeflerine odaklanmanın önemini vurguladı.