Özellikle otogara ulaşım için kullanılan Düzce’nin en işlek bulvarlarından Ela Bahriye Oral Bulvarı’nda her akşam yeterli ışıklandırma olmadığı için hem sürücüler hem de yayalar zor anlar yaşıyor. Havanın kararması ile birlikte ulaşımda sıkıntılar baş gösteren bulvarda, SEDAŞ’ın gerekli çalışmaları yapması bekleniyor.

Düzce merkezden köylere ve otogara bağlantı sağlanan Ela Bahri Oral Bulvarı’nda ışıklandırma yapılmaması nedeniyle geceleri görüş mesafesi düşerken, sürücülerin yayaları görmekte zorlanması kazalara zemin hazırlıyor. Bu da hem yayalar için hem de araçlar için tehlike oluşturuyor.

Yatırımdan geri adım atıldı
Konuya ilişkin Öncü Haber’e açıklamalarda bulunan Çay Mahallesi Muhtarı Hüseyin Mali, aydınlatmaların yetersiz olmasının çok şikayet aldığını söyledi. Yetkili merci olan SEDAŞ’a geçtiğimiz yıl yaptıkları başvuruda, bulvar ışıklandırmasının 2019 programına alınacağı bilgisi verildiğini ancak daha sonra bu yatırımdan geri adım atıldığını dile getirdi.

“Gece çok tehlikeli oluyor”

Mali şu ifadeleri kullandı:
“Bu caddede aydınlatmalar yetersiz. Gece çok tehlikeli oluyor. Karşıdan karşıya geçerken karanlık olduğundan dolayı yayaları göremiyor ve büyük tehlikeler meydana geliyor kazalar oluyor.”
“2018’de SEDAŞ’a müracaat ettik”

2019 yılında SEDAŞ’ın ışıklandırmayı yapacağını ifade eden Hüseyin Mali şu şekilde konuştu:



“2018 yılında SEDAŞ’a müracaat ettik. SEDAŞ’ın yazılı beyanı var elimizde. 2019 yılında yapılacağını bize bildirdi. Şimdi müracaat ettiğimizde ise bu yatırımın yapılamayacağını söylediler. Bu sokak o yüzden çok tehlikelidir. Yetkililerden ricamız bu sokağın ışıklandırmalarının yapılması.”



“En işlek yollardan biri”
İlçelerin yolcu taşıtlarının Ela Bahriye Oral Bulvarı’ndan geçtiğini söyleyen Mali şu şekilde ifade etti:

“Ela Bahriye Oral Bulvarı burası ve bu bulvardan otogara gidiliyor bütün ilçelerin yolcu taşıtları buradan geçiyor. Bu yola bakıldığı zaman çok önemli. Vatandaşlarımız bulvarın aydınlatması için bize müracaat ediyor. Bizlerde gerekli mecralardan sonucunu alamıyoruz.”